Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

Hyvät viestintäkäytännöt

Tälle sivulle kokoamme hyviä viestintäkäytäntöjä ja ohjeita maaseuturahoituksen saajille.

Aluksi voit tutustua maaseuturahoituksen saajan viestintäohjeisiin, josta löydät perustiedot siitä mitä maaseuturahoituksen saajalta odotetaan viestinnän osalta.

Jos sinulla on alkamassa tai meneillään hanke, jonka viestintään haluat apua ota yhteyttä Hämeenraittiin.

Hämeenraitilla on hankkeille tarjolla viestintä-teams, johon on koottu viestinnnän koulutuksia eri aiheista. Voit lähettää viestiä Hämeenraittiin, jos haluat mukaan kanavalle.

Viestinnän suunnittelu ja toteuttaminen

LounaPlussa Ry:n järjestämässä lokakuun luentosarjassa käsiteltiin yhdistysviestintää. Hämeenraitti kirjoitti yhdistysviestinnän vinkit ylös, lue ne jutusta.

Viestintäsuunnitelman teko käynnissä, mutta et tiedä mistä aloittaa? Nappaa mukaan Hämeenraitin viestintäsuunnitelma hankkeille ja etene apukysymysten avulla eteenpäin.

Visuaalista viestintää on nykyään kaikkialla. Miten on otat siitä irti juuri teidän hankkeelle tarpeellisen?
Hämeenraitti järjesti koulutuksen infograafeista ja kirjoitti jälleen vinkit juttuun, josta saat ne poimittua helposti yhdellä lukaisulla.

Some

Some on hankkeille viestinnän aarrearkku, mutta perusteet on hyvä hallita ennen kuin ryhtyy puuhaan. Lue Hämeenraitin neuvot hankkeiden some-viestintään tästä linkistä.

Teetko Some-mainontaa? Ota perusteet haltuun täältä.

Saavutettavuus

Saavutettavuus on lähtökohtaisesti parempaa viestintää kaikille ja siksi siihen kannattaa pyrkiä. Lue alle kerätyistä ohjeista kuinka tehdä saavuttetavia tiedostoja ja somea.

Miksi saavutettavuus on viestinnässä tärkeää?

Saavutettavat WORD-tiedostot (asiakirjat, lomakkeet) (pdf)

Saavutettava Powerpoint (pdf)

Saavutettava some (pdf)

Mediayhteistyö

Sujuvasta mediayhteistyöstä voit lukea jutun täältä. Jutun lopussa myös muistilistat sujuvaan mediayhteistyöhön ja tiedotteeseen.

Kuvat

Tarvitsetko apua kuvaamisen opetteluun? Katso pikavinkit hyviin kännykkäkuviin.

Jos tarvitset hankkeelle kuvituskuvia, voit käyttää Hämeen liiton Flickr-tililtä löytyvää kuvapankkia apunasi. Kuvapankista löytyy runsaasti kuvia Kanta-Hämeestä. Kuvat on CC0 lisenssein varusteltuja eli niitä voi käyttää vapaasti, ilman lupien kysymistä myös kaupalliseen käyttöön.

Voit kysyä neuvoja kuvien hakemiseen myös Hämeenraitista osoitteesta tiedottaja@hameenraitti.fi

Etätilaisuudet

Raittiriihessä tutustuimme Etätilaisuuksien järjestämiseen Tiina Lakkanevan johdolla. Lue juttu etätilaisuuksien järjestämisestä.