Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Ulkotöistä sisätöihin – harjoitellen

Ensin ulkotöitä
Maaliskuun alussa ahersin vielä ulkotöissä Salpausselän kisamontussa. Opiskeluuni sisältyi olla vapaaehtoisena Lahti2017-kisoissa reilun kolmen viikon ajan.
Ennen kisoja somistimme tapahtumapaikkoja suksiaitoja ja havukoristeita tekemällä sekä kankaita ja banderolleja ripustelemalla. Nippusiteet tulivat hyvin tutuiksi…
Kisojen aikana pidimme huolta, että yleisilme oli kondiksessa ja korjailimme tarvittaessa repsahtaneita kohtia. Kisojen jälkeen sitten purimme vauhdilla kaiken, minkä olimme muutamaa viikkoa aikaisemmin rakentaneet. Muutamassa päivässä tapahtumapaikalla ei näkynyt enää yhtään violettia kangasta tai muutakaan viitettä siitä, että jotain oli yleensä tapahtunut.
Tällaista on tapahtuman järjestäminen. Se tulee ja se menee. Muistot vain jäävät, mutta nehän tässä ovatkin pääasia!
Sitten sisätöitä
Minulle oli ilo päästä työyhteisöharjoittelupaikkaan kotikuntaani Asikkalaan, Päijänne-Leader ry:lle. Osittain työskentelen myös Juotavan Hyvä Etelä-Päijänne ry:lle, minkä hanke ’Reitit Menestykseen’ on saanut Leader-tukea.
Olen päässyt näiden muutamien viikkojen aikana mukaan kahteen seminaariin ja moniin kokouksiin, mikä on ollutkin todella hyvä asia, koska en tiennyt paljoakaan Leader-toiminnasta ja alueen hankkeista ennen tänne tuloani. Olen ilokseni saanut huomata, että maaseudun elävöittämiseen haetaan koko ajan uusia ideoita aktiivisten toimijoiden innoittamana. Myöskin Päijänteen kauniit maisemat, tapahtumapaketit ja aktiviteetit pyritään saamaan matkailijoille tunnetuksi mm. VisitPaijanne-sivuston avulla, joka mainostaa jo nyt hyvin aluetta, vaikka sivuja työstetäänkin vielä.
Täällä Päijännetalossa on tosi rento, lämmin ja avoin meininki, vaikka välillä kiire tuntuukin painavan. Mutta tärkeintähän kuitenkin on, että ihmisillä on hyvä olla ja että töihin on mukava tulla!

 
Kirjoittaja on LAMK:ssa restonomiksi opiskeleva Soile Liljeroos, joka on tällä hetkellä harjoittelussa Päijänne-Leaderissä.
 
 
 
 
 
 
 

Kaikki