Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Mihin menet hämäläinen ruoka?

Tervetuloa Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -webinaariin.

Tilaisuudella luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille. Etsimme seminaarissa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Kuka heiluttaa tahtipuikkoa ruokajärjestelmän muutoksessa? Markkinat, maatalous- vai ilmastopolitiikka?
Mitä kaupungit ja kunnat odottavat alueensa ruokasektorilta?
Miten tehdään reilu ruokamuutos? Mitä Hämeessä pitäisi tuottaa?
Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli?
Mitä on älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla?

OHJELMA

Klo 09:30 Seminaarin avaus, Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus

Klo 09:40 Ruokajärjestelmä muutoksessa: miten se tehdään reilusti?
Tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimus, JustFood- hanke

Klo 10:00 Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli? Professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto

Klo 10:20 Älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla, Tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen, Hämeen Ammattikorkeakoulu

Klo 10:40 Paneeli: Ilmastonmuutoksen merkitys ja ruokasektorin ratkaisut: mitä Hämeessä pitäisi tuottaa vuonna 2030?

Keskustelemassa:
ruokapalveluiden liiketoimintajohtaja Pia Julin, Palmia
hankinta- ja kehityspäällikkö Sami-Jussi Talpila, HKScan
palvelupäällikkö Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi
maidontuottaja Katri Salovaara, Pelto-Mattilan tila
viljelijä Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu
viljelijä Jari Eerola, Setälä-Eerolan tila

Klo 11:35 Miten tästä eteenpäin? Ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK Häme

 

Pe 30.10.2020

klo 9:30-12

Lisätietoja: Päivi Rönni, MTK Häme p. 040 5634 074, paivi.ronni@mtk.fi

Ilmoittautumiset: 23.10.2020 mennessä.

Lähetämme webinaari -linkin ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Kaikki