Tervetuloa Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -webinaariin.
Tilaisuudella luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille. Etsimme seminaarissa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
Kuka heiluttaa tahtipuikkoa ruokajärjestelmän muutoksessa? Markkinat, maatalous- vai ilmastopolitiikka?
Mitä kaupungit ja kunnat odottavat alueensa ruokasektorilta?
Miten tehdään reilu ruokamuutos? Mitä Hämeessä pitäisi tuottaa?
Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli?
Mitä on älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla?
OHJELMA
Klo 09:30 Seminaarin avaus, Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus
Klo 09:40 Ruokajärjestelmä muutoksessa: miten se tehdään reilusti?
Tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimus, JustFood- hanke
Klo 10:00 Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli? Professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto
Klo 10:20 Älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla, Tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen, Hämeen Ammattikorkeakoulu
Klo 10:40 Paneeli: Ilmastonmuutoksen merkitys ja ruokasektorin ratkaisut: mitä Hämeessä pitäisi tuottaa vuonna 2030?
Keskustelemassa:
ruokapalveluiden liiketoimintajohtaja Pia Julin, Palmia
hankinta- ja kehityspäällikkö Sami-Jussi Talpila, HKScan
palvelupäällikkö Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi
maidontuottaja Katri Salovaara, Pelto-Mattilan tila
viljelijä Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu
viljelijä Jari Eerola, Setälä-Eerolan tila
Klo 11:35 Miten tästä eteenpäin? Ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK Häme