Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Parhaita matkailualan yritysesimerkkejä Länsi-Uudeltamaalta

Aika: tiistai 5.6.2018 klo 8-19
Paikka: Länsi-Uusimaa
Päivän aikana tutustumme kolmeen erilaiseen matkailualan yritykseen Länsi-Uudellamaalla. Aloitamme kierroksen Mustion Linnasta, joka tarjoaa hotellimajoitusta, kokoustiloja, elämyksiä ja korkealaatuisia ravintolapalveluja historiallisella ja kauniilla alueella Mustion joen varrella.
Toisena kohteena on Raaseporin Linnan raunio, jonka ympäristössä on vireää matkailijoita palvelevaa yritystoimintaa. Kokoukset, seminaarit, häät ja juhlat saavat Raaseporin linnassa persoonalliset puitteet. Rauhallinen ympäristö ja historiallinen paikka luovat ainutkertaisen kokemuksen.
Fiskarsin Ruukissa tutustumme Fiskars Village Trail Centerin ja sen ympäristöön, johon rakennettu ammattimaisesti polkuja ja reittejä yhteensä noin 60 km matkalle. Reitistö palvelee eri tasoisia käyttäjiä aina aloittelijoista ammattilaisiin. Reitit rakennetaan luontoarvoja kunnioittaen, jotta uniikki luontokokemus säilyy mahdollisimman aitona. Yritysesittelyn jälkeen on mahdollista testata reististöä pyöräillen tai tutustua sillä välin Fiskarsin luovanalan yrityksiin.
Tule mukaan verkostoitumaan ja kuulemaan ideoita, miten voisit kehittää omaa toimintaasi!
7.30    Lähtö Sysmästä, reitti kulkee Lahti – Riihimäen ABC-asema.
10.30  Mustion Linna
12.30  Raaseporin Rauniolinna
14.30  Fiskars Village Trail Center
17.00  Lähtö paluumatkalle, perillä Sysmässä noin klo 20
Kenelle: Matkasta on hyötyä jo toimiville matkailualan yrittäjille. Mukaan mahtuu 20 henkilöä Hämeen alueelta.
Hinta: Tarkentuu lähtijämäärän mukaan. Lounas on omakustanteinen (Mustion linna, kolmen ruokalajin lounas 33 €).
Ilmoittautuminen viimeistään 15.5.2018. *Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.
https://www.proagria.fi/tapahtumat/parhaita-matkailualan-yritysesimerkkeja-lansi-uudeltamaalta-9767
Mustion linna – Ajassa uusiutuva ja lähiruokaan panostava matkailuyritys
Länsi-Uudellamaalla sijaitsevan kartanohotelli Mustion Linnan viisi historiallista rakennusta sijaitsevat idyllisessä puistossa, jonka läpi virtaa luonnonkaunis Mustionjoki. Nämä viehättävät, moderneiksi hotellihuoneiksi kunnostetut 1800-luvun alun rakennukset olivat ennen rautaruukin työläisten asuntoja. Mustion Linnaa ympäröivä luonto sekä vesialueet tarjoavat monia mahdollisuuksia erilaisten aktiviteettien järjestämiseen.
Mustion linna on kehittänyt pohjoismaiseen aitoon ruokakulttuuriin perustuvan oman version lautasmallista ja ruokaympyrästä. Uudistuneessa ruokafilosofiassa maistuu kotiseuturakkaus, eettisyys, yllätyksellisyys, nautinto, hyvinvointi ja puhtaus. Jokaisen annoksen ytimestä löytyy rakkaus ruokaan, lisukkeena tarjotaan leikkisyyttä ja iloa. Ravintola Linnankrouvi on valittu Suomen 10. parhaaksi ravintolaksi. Arvostetun ravintolaoppaan White Guiden listalle pääsi lähes 350 ravintolaa, joista yli 60 sijaitsee Suomessa.
www.mustionlinna.fi
Raaseporin Linna – tarinoita ja yhteistyössä tuotettuja palveluja matkailijoiden iloksi
Raaseporin linna oli Länsi-Uudenmaan hallintokeskus keskiajalla. Kuninkaallisen linnan historiaan mahtuu tuhansia tarinoita lumoavasta rakkaudesta ja aarrelaivan haaksirikosta kohtalokkaaseen olutkellareiden romahtamiseen ja linnan valtakauden päättymiseen. Kuulemme miten, Linnan seutua kehitetään yhdessä paikallisten yritysten kanssa.
Olut on aina kuulunut läheisesti elämään Raaseporin linnassa. Olutta kului suuria määriä ja siksi linnassa oli myös oma panimo. Humalaa, jota käytettiin oluen tekoon, kasvaa vieläkin linnan perustan vieressä. Mausteeksi on lisätty aavistus yrttiä, jota käytettiin oluen teossa jo keskiajalla.
https://raaseporinlinna.fi
Flow Riders ry / Fiskars Village Trail Center – maastopyöräilyreittien edelläkävijä Suomessa
Fiskarsin Ruukin ainutlaatuiseen ympäristöön on rakennettu polkuja ja reittejä yhteensä noin 60 km eri tasoisille käyttäjille, aina aloittelijoista ammattilaisiin. Reitit on rakennettu luontoarvoja kunnioittaen, jotta pyöräilijän uniikki luontokokemus säilyy mahdollisimman aitona. Upeat maastot ja yli 60 metrin korkeuserot tuovat haastetta ja iloa, niin ylä- kuin alamäissä. Hyvin suunnitelluilla ja rakennetuilla reiteillä kaiken tasoiset harrastajat pystyvät nauttimaan ja kokemaan haasteita ja vauhdin hurmaa. Hanke on saanut rahoitusta EU-Leader maaseudun kehittämisrahastosta ja hanketta ovat tukeneet Fiskars Oyj, MLL Fiskarin paikallisyhdistys.
www.fiskarsvillagetrailcenter.fi
Ammattimatka järjestetään osana Hämeen Ely-keskuksen rahoittamaa PALMA, palvelumuotoilulla uutta liiketoimintaa maaseudulle -hanketta.
Lisätietoja löydät osoitteesta: http://www.lamk.fi/palma