Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kyläpäivä Susikkaalla, Tammela

Aika: la 1.7.2017 klo 11.30-16
Paikka: Susikkaan kylätalo, Tammela
Hämeen kyläpäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 1.7. kello 11.30-16 Susikkaan kylätalolla Tammelassa. Susikkaan kyläyhteisö on vuoden ajan kantanut Hämeen Vuoden Kylä 2016 -titteliä ja kutsuu nyt kaikenikäisiä kiinnostuneita viettämään iloista kyläpäivää.  Kyläpäivässä voi tutustua sisukkaan pienen kylän ansiokkaaseen toimintaan ja tunnelmaan, joka hehkuu hyväntahtoisuutta ja rentoa otetta elämään.
Päivän kohokohta on lyhyt juhlallisuus puoli yhdeltä: Hämeen Kylät ry julkistaa ja palkitsee Hämeen Vuoden Kylän 2017 sekä Hämeen Kylätoiminnan Tiennäyttäjän 2017.
Kyläpäivä on myös kesäasukaspäivä
Kyläpäivä järjestetään Susikkaan kylätalolla ohjelmallisina markkinoina. Päivän juontaa ”naapurinpoika” Eki Liikanen. Yhteislaulutuokioita on luvassa Ekin ja kylän oman luomuorkesteri Susikkaan Sohlojen tahdittamana.  Kylätalossa on parhaillaan menossa isona talkooponnistuksena remontti, johon pääsee myös tutustumaan. Yhteisen talon toiminta saadaan remontin jälkeen entistä monipuolisemmaksi, kun keittiö- ja tanssitilat tulevat ajan tasalle. Remonttiin on saatu Leader-avustusta. Susikkaan Kyläyhteisö ry järjestää kylätalolla perinteisesti tansseja Sohlojen tahdittamina.
Kylätoimikunta tarjoaa parille nuorelle kesätöitä osuuspankin kesätyöavustuksella. Nuorten tehtävänä on rakentaa kyläpäiväksi Elssala autiotaloon näyttely vanhoille leluille ja puhelimille. Tapahtumapäivänä avaa ovensa myös Perttulan kotimuseo, joka on historiallisen Joulu-Valkon kotipaikka. Omalta kylältä Hämeessä -hanke toteuttaa markkinoilla kyselyn kylätalon käyttöön liittyen. Markkinoilla ei pääse nälkä yllättämään, on myynnissä soppaa, makkaraa ja lettuja.
OHJELMAA LAVALLA
klo 11.30 Susikas esittäytyy
Musiikkia ja yhteislaulua Sohlojen säestyksellä
klo 12.30 Maakuntahallituksen pj. Tarja Filatov tervehdys
Hämeen Vuoden Kylän 2017 ja Kylätoiminnan tiennäyttäjän julkistaminen
klo 13 Ohjelmaa lavalla ja yhteislaulua