Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Hevostellaan Si! -tapahtuma, Forssa

Aika: Pilvenmäen ravirata, Pilvenmäentie 7, Forssa
Paikka: lauantai 30.9. klo 10.30 – 12.30. Toto76-ravit alkavat klo 13.30
Hevonen tuntuu pehmeältä. Ja tuoksuu, hevoselle. Aktiivisia hevoselämyksiä tarjoava koko perheen ilmaistapahtuma järjestetään Forssassa Pilvenmäellä 30.9. klo 10.30 alkaen.
Raviradan alueelta löytyy monenlaista hevosohjelmaa ja kaiken kokoisia hevosia. Toimintapisteissa pääsee harjaamaan hevosta ja jopa maalaamaan sitä. Ponin harjaan saa tehdä kampauksia. Ratsastusta kokeillaan ohjatusti talutuksessa ja lavakärryjen kyydissä fiilistellään entisajan tunnelmaa. Vauhdin huumaa kokee ravihevosen tandem-kärryillä. Ajankohtaiset keppihevoset saavat oman ohjatun ratsastustuntinsa ja energiaa puretaan ainutlaatuisella hevosextremeradalla.
Seudun hevosaktiivien yhdessä kokoaman tapahtuman aikana nähdään myös monenlaisia näytöksiä, kun eri hevosurheilulajit esittäytyvät. Myös upea perinnevaljakko saapuu paikalle. Kansallisrotumme on ”Suomenhevosen tarina” -esityksen pääosassa. Mitä on ratsastusterapia? Kuinka hevonen valjastetaan tai satuloidaan, käyttääkö hevoset kenkiä – näihinkin kysymyksiin saadaan vastaus päivän aikana.
– Hevostellaan si! on toteutettu niin, että siellä pääsee taputtamaan ihan oikeaa hevosta. Tai jos haluaa seurata kauempaa, sekin on ok. Paikalle tulee monen rotuisia ja – kokoisia hevosia, ponivarsasta suomenhevoseen. Toki haluamme nostaa esille erityisesti 110-vuotta täyttävää suomenhevosta, kertoo projektikoordinaattori Erja Mattila Hippoliksesta.
– Tapahtuma käynnistää Pilvenmäen syksyn pääpäivän ja sopii varmasti koko perheelle. Monipuolisen hevosharrastamisen päivä luvassa, iloitsee Pilvenmäen toiminnajohtaja Elina Hirvonen.
Päivän ohjelma soveltuu lapsille, lapsiperheille sekä kaikille hevosista ja monipuolisesta toimintapäivästä kiinnostuneille, tapahtuma on maksuton. Joistakin aktiviteeteista saatetaan periä erillinen maksu.
Pilvenmäen syksyn suurin ravipäivä käynnistyy tapahtuman jälkeen klo 13.30 alkaen ja Hevostellaan Si-tapahtumaan osallistuvilla on Toto76-raveihin vapaa pääsy.
Lisätietoja:
Elina Hirvonen, puh. 050 301 8258
Erja Mattila, puh. 045 111 7754
Tapahtumaa on järjestämässä Pilvenmäen ravirata, Hippolis / Lounais-Hämeen hevoset kutsuvat -hanke sekä alueen hevosalan aktiivit.
Hankkeen rahoittavat Leader-ryhmä LounaPlussa ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.