Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Elosysteemi

Olemme Elonkiertoon liittyvän aikaisemman hankkeen yhteydessä kehittäneet Elonkierron toimintamallin, tavoitteena luoda Elonkierrosta seutukunnallinen yhteinen toiminta-alusta ja ’olohuone’. Tässä hankkeessa tavoitteena on avata olohuone paikallisille asukkaille ja kansallisille ja kansainvälisille vieraille maaseudun kestävyyteen tähtäävän entistä syvällisemmän toimintakulttuurin kautta.

Toimintakulttuuria rakennamme seutukunnan vahvan maaseutuelinkeinohistorian pohjalta ja viritämme sieltä siltaa tulevaisuuden haasteisiin metsän ja ruuan ympärillä. Elonkierron saavutettavuuden parantamiseksi rakennamme vierailu- ja matkailureittejä Loimijokilaaksoon, ja sen osana Elonkiertoon, ekomatkailun välinein. Olemme poimineet pyöräilyn ja melonnan tähän esimerkeiksi. Niiden avulla avaamme uuden näkymän Loimijokilaakson arvokkaaseen maisema-alueeseen siihen liittyviin ympäristönsuojelullisesti tärkeisiin kosteikkoihin ja kansallisesti ja maakunnallisesti tärkeisiin lintualueisiin. Alueen erilaisten palvelujen kuvaukset lisätään reittikuvauksiin. Elosysteemi-hankkeeseen on tietoisesti koottu alueen maaseudun hyvinvoinnin ja matkailun kannalta keskeiset kehittämiskohteet, joilla voidaan kohottaa seutukunnan osaamista ja aktiivisuutta, hyvinvointia ja imagoarvoa Kanta-Hämeessä ja laajemmin.

Kokonaisuudesta rakennetaan Elonkierron esittelypuiston tarjontaan palvelumuotoiltuja aktivoivia osallistavuuteen tai vierailuun keskittyviä ohjelmia välinelainausmahdollisuuksineen ja näitä tukevia informaatiokokonaisuuksia, joita tullaan jakamaan sekä kävijöille että Elonkierron esittelyihin virtuaalisesti tutustuville sekä alueen matkaluun keskittyville toimijoille edelleen jaettavaksi ja hyödynnettäväksi.

Markkinoinnissa rakennetaan yhteydet ainakin Visit Hämeen, Retkipaikan ja maaseutumatkailun suuntiin. Hankkeen aikana haemme väylää ja mahdollisuuksia myös kansainväliseen markkinointiin (esim. agritourism).

Yhteystiedot

Miia Kuhanen

miia.kuhanen@elonkierto.fi


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Elonkierron Ystävät ry

Tuen muoto

Hanketuki

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Rahoitusohjelma

Siirtymäkauden rahoitus 2021-2022

Alkamisvuosi

2022

Kustannusarvio

68037.33

Julkinen tuki yhteensä

54429.86

Teemat

  • Maaseudun palvelut