Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Yritystukien maksujen haku sähköisesti alkaa syyskuussa

Maaseudun yritystukien saajat voivat syyskuun loppupuolelta lähtien hakea yritystuen maksua sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.mavi.fi). Maksua voi edelleen hakea myös paperilomakkeella.
Hyrrä-tietojärjestelmän maksuosio valmistuu syys-lokakuussa ja lokakuun lopussa ELY-keskukset voivat aloittaa yritystukien maksupäätösten tekemisen Hyrrä-järjestelmässä.
Siirtyminen maksamiseen Hyrrän kautta aiheuttaa muutamien viikkojen katkon yritystukien maksuihin. Viimeiset maksut ennen katkoa maksetaan viikolla 37. Yritystuen maksuja voi kuitenkin koko ajan hakea ja ELY-keskukset voivat valmistella maksupäätöksiä. Yritystuen maksuhakemuksen käsittelyaika on keskimäärin 37 vuorokautta, ja väliaikainen tauko yritystuen maksuissa ei merkittävästi pidennä käsittelyyn kuluvaa aikaa.
Yritystukien haku on ollut sähköinen toukokuusta 2015 lähtien, mutta maksuhakemusta ei ole aiemmin voinut toimittaa sähköisesti. Yritystukien maksut alkoivat poikkeusjärjestelyin maaliskuussa 2016.
Maaseutuviraston sivuille www.mavi.fi/hyrra on lisätty Hyrrä-järjestelmän toteuttamisen tavoiteaikataulu. Aikataulua päivitetään sitä mukaa, kun järjestelmän kehittäminen etenee.
Lisätietoja tuenhakijalle:
ELY-keskukset ja Leader-ryhmät
Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Yksikönjohtaja Esko Leinonen
0295 31 2402
etunimi.sukunimi (at) mavi.fi
Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.
 

Kaikki