Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

Vanha Vääksy Asikkalasta on Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2021

Vanha Vääksy on monipuolinen kokonaisuus, jossa korostuu alueen asukkaiden, yrittäjien, kunnan ja paikallisten yhdistysten yhteistyö. Voiton ratkaisi alueen eteen tehty pitkäjänteinen, luova ja yhteisöllinen kehittämistyö. Määrätietoisen toiminnan tuloksena järjestetään tapahtumia, kerätään tarinoita ja vaalitaan upeaa kulttuuriympäristöä.

Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys on kylän selkäranka, jonka ansiosta alueen identiteetti on vahvistunut, toimijoiden yhteistyö lisääntynyt ja kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö on saanut ansaitsemaansa huomiota. Yhdistys on hankkeiden avulla kunnostanut Norrlinin puistoalueen ja kerännyt tarinoita alueen kehittämiseksi. Vanhan Vääksyn viihtyisyys ja tunnettuus on lisääntynyt yhdistyksen toiminnan ansiosta.

— Voitto on meille piristysruiske. Viime vuosi koetteli, kun kaikki tapahtumat jouduttiin perumaan. Tänä vuonna toivottavasti päästään taas järjestämään tapahtumia normaalisti, kertoo Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistyksen puheenjohtaja Sari Kolsi.

— Tämä vuosi on meille merkittävä myös Vääksyn kyläkirjan julkistamisen johdosta. Kirja on Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistyksen projekti, johon on saatu apuraha Alfred Kordelinin säätiöltä ja lisäksi tukea Asikkalan kunnalta, jatkaa Kolsi.

Valintaraadin perusteissa nousi toistuvasti esiin Vanhan Vääksyn idyllisyys, yhteisöllisyys ja yhteistyö sekä lämmin tunnelma.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2021 -valitsijaraadissa oli Päijät-Hämeen Kylien kyläjaosto sekä Päijät-Hämeen liiton, Päijät-Hämeen Osuuspankin ja 2020 Vuoden Kylän eli Anttilanmäen edustajat. Tuore Päijät-Hämeen Vuoden Kylä saa stipendit Asikkalan kunnalta ja Järvi-Hämeen Osuuspankilta.

Lisätiedot:

Henna Pirkonen, kyläaktivaattori
Päijät-Hämeen Kylät
044 712 4208
info@phkylat.fi
https://www.phkylat.fi/vuodenkyla/

Kaikki