Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
previous arrow
next arrow
Slider

Valkuaisfoorumin loppuseminaari, Jokioinen

Aika: 12.12.2017, klo 9.00, kahvitarjoilu klo 8.30
Paikka: Jokioisten Tietotalo
Ohjelma:
Klo 8.30
Kahvitarjoilu
Klo 9.00
Avaus, hankkeen esittely ja julkaisun lanseeraus – projektipäällikkö Katariina Manni, HAMK
Klo 9.15
Valkuaisfoorumi kokoaa alueen osaamista – tutkimusyksikön johtaja Mona-Anitta Riihimäki, HAMK
Klo 9.30
Biotalous maakunnan kehittämisen kärkenä – kehittämisjohtaja Osmo Väistö, Hämeen Liitto
Klo 9.40
Valkuainen puhuttaa niin ihmisten kuin eläinten ravitsemuksessa – tutkimusprofessori Marketta Rinne, Luke
Klo 10.00
Kotimainen valkuainen lautasella nyt ja tulevaisuudessa – Alustukset ja paneelikeskustelu, jossa panelisteina:
– erikoistutkija Eila Järvenpää, Luke
– toimitusjohtaja Ari Mäkelä, Osuuskunta Tuottajain Maito
– yrittäjä Krista Mänttäri, Ravintola Vispilä
– tutkija Jaakko Nuutila, Luke
– tutkijayliopettaja Annukka Pakarinen, HAMK
– ohjelmapäällikkö Siri Taalas, MTK
Klo 11.30-12.30  Lounas
Klo 12.30
Valkuaisfoorumi omavaraisuutta edistämässä – johtaja Eeva-Liisa Ryhänen, Luke
Klo 12.40
Käytännön vinkit härkäpavun viljelyyn – kasvintuotannon asiantuntija Samuel Jussila, ProAgria Etelä-Suomi
Klo 13.00
Uudet härkäpapulajikkeet – jalostaja Pertti Pärssinen, Boreal
Klo 13.20 – 13.50
Kahvi
Klo 13.50
Härkäpavun erityisominaisuudet yksimahaisten ruokinnassa – tutkija Erja Koivunen, Luke
Klo 14.10
Härkäpapu ja herne kasvattavat sikoja – kehitysasiantuntija Johanna Daka, HkScan
Klo 14.30
Kotoista valkuaista lehmille – erikoistutkija Kaisa Kuoppala, Luke
Klo 14.50
Loppusanat ja tilaisuuden päätös – projektipäällikkö Katariina Manni, HAMK
Klo 15.00
Tilaisuus päättyy
Tilaisuus on kaikille avoin eikä sinne tarvitse ilmoittautua.