Uutta liiketoimintaa sivutuotteista (Uusivu) ja Elintarvikeprosessien erilleen kerättyjen sivujakeiden hyödyntäminen (Sivukierto) -hankkeiden loppuseminaari.
Ilmoittautuminen viimeistään 16.3.2021 sähköpostilla osoitteeseen marja.lehto@luke.fi.
Ilmoittautuneille lähetetään Teams-kutsu. Vapaa pääsy.
Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!
Uusisivu ja Sivukierto -hankkeiden seminaariohjelma (pdf)
9.00 Seminaarin avaus: Marja Lehto, Luke
Puheenvuorot ≈15 min/aihe
9.10 Mika Tuomola, Honkajoki Oy: Näkymiä eläinperäisten sivutuotteiden käsittelyyn ja hyödyntämiseen
– Risto Kuisma, Helsingin yliopisto: Tuotantoeläinten veri ja sen hyödyntäminen
– Raija Alonen, Rasmix Oy: Rasvan keräily, kuljetus ja käsittely
– Esa Erkamo, Luke: Rapujauho ja sen hyödyntäminen
– Juha Lundström, Arctic Milk Oy & Maarit Mäki, Luke: Juustoheran jatkojalostus
– Anna Rauhansuu, Myssyfarmi: Lampaanvilla hyötykäyttöön toimivalla villaketjulla
10.40 JALOITTELU 10 MIN
10.50 Hanna Laatio, Ruokavirasto: Sivutuotteiden käyttö lemmikinruokien ja turkiseläinrehun raaka- aineena
– Susanna Särkijärvi, Rovio Pet Foods: Sivutuotteiden hyödyntäminen lemmikkien ruoissa
– Paula Achren, Paula Achrenin Puutarha: Omenasivutuotteet hyötykäyttöön
– Emmi Brownie, Meritalo/Lepola Drinks: Omena- ja marjasivutuotteet uusiksi tuotteiksi
– Maarit Mäki, Luke: Kasvissivutuotteiden prosessointikokeet Lukessa
12.00– 12.30 LOUNASTAUKO
12.30 Jouko Saarinen, Suomen Puhdasilma Oy: Elintarvikesivutuotteiden kuivaus
12.50 Matti Utriainen, Ramboll: Elintarvikkeiden alkutuottajien logistiikan haasteet ja mahdollisuudet
13.10 Marja Jallinoja, Luke: Elintarvikesivutuotteiden tuotteistamisen hiilijalanjälki
13.30 – 14.30 Yritysten puheenvuorot/Paneelikeskustelu
Esitysten pitäjät ja muut yritykset
14.30 Seminaarin päätös
Tervetuloa!