Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Uusittu Eteläisen Päijänteen Helmiä matkailuesite esittelee reitit Suomen kauneimpiin maisemiin

Juotavan Hyvä Etelä-Päijänne ry:n Reitit Menestykseen –hankkeen tuottama uusittu Eteläisen Päijänteen Helmiä matkailuesite kattaa Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Padasjoen ja Sysmän alueen. Esite tuo esiin alueen mielenkiintoisimpia luontoreittejä, teemareittejä, nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Esite on tuotettu erityisesti matkailijoiden tarpeisiin, mutta se tarjoaa paljon mielenkiintoista tietoa ja kohdevinkkejä myös paikallisille.

Eteläisen Päijänteen Helmiä esittelee Päijät-Hämeen alueen merkittävimmät retkeilyreitit, tietoineen ja karttoineen. Tietopaketti kattaa kaiken tarvittavan maastoon pääsemiseksi. Esitteestä löytyvät selkeästi merkityt ohjeet reitille saapumiseen, reitin luonnehdinta ja sen kulkemisessa huomioitavat tekijät sekä mahdolliset reitin varren kohteet laavuista kahviloihin ja tulentekopaikoista nähtävyyksiin. Esitteen retkeilyreitit ovat jaettu eri vaativuustasoihin Suomen Ladun vaativuusluokittelun mukaan.
Reitit menestykseen –hankkeen projektipäällikkö Johannes Sipponen kertoo esitettä työstetyn yhteistyössä kuntien ja alueen matkailualan toimijoiden kanssa. Tarjonnassa on määrän sijaan panostettu laatuun sekä monipuolisuuteen. Mukana on vaellusreittejä ja melontareittejä, lyhyempää alueeseen tutustumista sekä pidempäänkin luonnossa viihtymiseen suunnattuja vaihtoehtoja.
Esitteen sisältämät reitit ovat Pulkkilanharjun luontopolku, Kelventeen harjupolku, Päijätsalo, Kammiovuori, Juustopolku, Paistjärven Pirunkirkko, Hartolan Kuninkaanpolku, Aurinko-Ilves, Päijänne-Ilves ja Tainionvirran melontareitti.
Matkailuesite tarjoaa myös teemareittejä, joilla pääsee tutustumaan mm. jääkauden luomiin vaikuttavimpiin nähtävyyksiin sekä tutustumaan seudun arkkitehtuurin historiaan. Kuntien parhaat nähtävyydet ja käyntikohteet on esitelty kuvauksin ja opastein.
Teemareiteiksi esitteeseen valikoituivat Asikkalan jääkausitie, joka vie matkailijan jääkauden muovaamiin maisemiin kattavien historiallisten opasteiden kanssa sekä Suomen kaunein maisemareitti, jossa kulkija pääsee kokemaan suomalaista järvi- ja maalaismaisemaa kauneimmillaan. Teemareittien laadinnassa ei ole unohdettu kulttuurin ystäviä; Heinolan kansallisessa kaupunkipuistossa pääsee nauttimaan historiallisista kohteista ja kulttuurista aivan keskustan kupeessa ja Sysmän arkkitehtuurireitti kuljettaa matkailijaa kylän ytimessä reitillä, johon on yhdistetty arkkitehtuurin eri aikakausien vaikuttavimmat työnäytteet.
Esite valmistui Matkamessuille, jossa se sai suuren suosion niin Lahti Regionin kuin Heinolan osastoilla. Tavoitteena on innostaa matkailijoita ja paikallisiakin tutustumaan alueen upeisiin kohteisiin.
Esite on tulossa jakeluun kuntien kautta, joista myös alueen yrittäjät voivat hakea esitettä jakoon omiin toimipisteisiinsä. Esitteestä tuotetaan kevään aikana myös englanninkielinen versio. Sähköinen esite on ladattavissa osoitteessa: www.visitpaijanne.fi/esitteet.
Voit lukea esitteen sähköisesti kuvaa klikkaamalla.

 
 
 
 
 
 

Kaikki