Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Tuore Leader-landilainen

Voiko olla todellista, ettei aamuisin ärsytä lähteä töihin?! Ilmeisesti!
Aloitin työni viestintäassistenttina Päijänne-Leaderillä vuoden 2015 lopulla. Se oli askel tuntemattomaan. Vastassa oli pieni työyhteisö, paljon ammattitaitoa ja täysin vieras maailma: Leader. Ensin luin uusimman strategian ja tutustuin paikallisen Leaderin rakenteeseen sekä toimintaan. Kaikki tuntuivat puhuvan täysin vierasta kieltä. Vastaanotto henkilöstön puolelta oli todella lämmin ja kärsivällinen. Sain kysellä ja tehdä asiat omaan tahtiin. Jouduin nipistämään itseäni vähän väliä, josko heräisin pian… Totta se oli ja on edelleen: hieno työyhteisö ja erittäin mielenkiintoinen sekä monipuolinen työ.

Leader-maailma on aika monimutkainen paikka ja tuntuu, että kaiken aiheeseen liittyvän sisäistämiseen menee keskimäärin ihmiselämä. Onnekseni olen saanut matkalleni loistavat leader-maailman oppaat: Anun, Liisan ja Virpin. Kaikesta epävarmuudesta ja tuhansista muuttujista huolimatta, tuntuvat Leader-maailman asukkaat olevan positiivisia ja kärsivällisiä persoonia. En edes tiedä tarkalleen mikä heitä vie eteenpäin, mutta suunta on vahvasti positiivinen. Toimistolla kukkii luovuus ja synkkyydestä ei ole tietoakaan, ainakaan pääasiassa. Ainoastaan silloin ei naurata, kun hyrrä ei pyöri. Onneksi loistavan työyhteisön avulla kaikki saadaan taas pinnalle eli kaveria ei jätetä. Työyhteisön vahvana osana aiemmin esiteltyjen oppaiden lisäksi ovat myös Janne ja Johannes, jotka ovat olleet mitä parahimmat työhuonetoverit.
Leader -maailman keskiössä ovat tietenkin ihmiset. Jo tähän mennessä on tullut tutustuttua todella mielenkiintoisiin persooniin ja monen alan ammattilaisiin. Ja kuinka hienoa onkaan ollut kuunnella heidän tarinoitaan sekä oppia heiltä ja heidän tarinoistaan jotain uutta!
Työn kautta saadut uudet kokemukset ovat olleet hienoja. Haasteitakin on riittänyt, positiivisessa mielessä. En olisi voinut uskoa, mitä kaikkea toimistotyön kautta voi oppia ja mitä kaikkea uutta sitä kokeekaan. Esimerkkinä voin luetella pilkkimisen, perhokalastuksen (taimen tuli) ja osterin maistamisen. Eikä toki voi väheksyä kaikkea sitä muuta, mitä työtehtävien kautta olen oppinut.
Monesti sitä miettii, miten onnekas sitä onkaan ja miten hauskaa työ voikaan olla. Enpä olisi uskonut puoli vuotta sitten, että tällaista voisi edes olla olemassa?!
Odotan innolla mitä Leader-landian huominen taas tuo tullessaan!
Kiitos Päijännetalon/Päijänne-Leaderin väki:
Anu Taipale, toiminnanjohtaja
Liisa Häme, hankeneuvoja
Virpi Kallioinen, taloussihteeri
Janne Ruokolainen, kalatalousaktivaattori
Johannes Sipponen, Reitit Menestykseen -matkailuhankkeen projektipäällikkö
 

BlogiKuva
Vasemmalla viestintäassistentti Henna Pirkonen, Päijänne-Leader ry, oikealla viestintäassistentin assistentti Pulu.
Kirjoittajana toimi Päijänne-Leader ry:n viestintäassistentti Henna Pirkonen.
Päijänne-Leaderistä löydät lisää tietoa täältä >> www.paijanne-leader.fi

Kaikki