Aika: pe 29.9. klo 10–13
Paikka: Pelto-Seppälän tila, Kyläsillantie 184, 12750 Pilpala (Loppi)
Infotilaisuuden tavoitteena on kertoa, miten paikallista ruokaa ja paikallisia tuotteita voi myydä omalta maatilalta tai tilamyymälästa/tilapuodista kuluttajille, mitä voi jalostaa itse maatilalla sekä mitä vaatimuksia elintarvikelainsäädäntö toiminnalle asettaa. Tilaisuus on erityisesti tarkoitettu maatiloilla toimiville, omien tuotteiden myyntiä aloittaville/harjoittaville sekä kahvila/ruokapalveluja tarjoaville toimijoille, lähiruokamyymälöille sekä muille alan toimijoille.
klo 9.30 – Aamukahvia tarjolla
klo 10 Tervetuloa, Sanna Lento, projektipäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu
klo 10.10-10. 30 Yrittäjäpuheenvuoro – Suoramyyntiä, tilapuotia ja pop-up-ravintolaa Pelto-Seppälän tilalla, Tiina ja Ari Seppälä
klo 10.30-12.15 Omien tuotteiden myynti, tilapuodin ja kahvilan perustaminen, jatkojalostuksen aloittaminen – elintarvikelainsäädännön vaatimukset, Pirjo Korpela ja Kirsi-Helena Kanninen, Elintarviketurvallisuusvirasto
(välissä tauko)
klo 12.15-12.45 Paikallisen neuvojan näkökulma – Terveystarkastajan vinkit suoramyynnin aloittajille, Seija Laakso, terveystarkastaja, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveys
klo 12.45-13.00 Kysymyksiä ja keskustelua
klo 13 Tilaisuus päättyy
Tilaisuuden järjestää Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke sekä Elintarviketurvallisuusviraston Pk-neuvonta-hanke. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumisia pyydetään kahvitarjoilua varten 25.9. mennessä. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä aiheisiin liittyen.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Sanna Lento
Puh. 040 509 6443, Sähköposti: Sanna.Lento @ hamk.fi
Hämeen ammattikorkeakoulu, Lepaantie 129, 14610 Lepaa
www.kasvuahameessa.fi, www.hamk.fi/tiedokas
https://www.evira.fi/pkneuvonta