Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Suomenhevosen juhla – koko perheen tapahtuma Ypäjällä

Aika: 27.5.2017 klo 9.00 lähtien
Paikka: Ypäjä
Toukokuun 27. päivä vietetään Ypäjällä Suomenhevosen juhlaa. Maksuton tapahtuma kutsuu paikalle kaikki vauvasta vaariin tutustumaan tämän päivän suomenhevoseen ja sen monipuolisuuteen, unohtamatta historiaa. Tuolloin ratkaistaan myös valtakunnallinen työmestaruus. Maan parhaat suomenhevoset kilpailevat SM-tittelistä, joka ratkaistaan kolmen osakokeen avulla: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen on arvostettu työmestari.
Suomenhevonen esittäytyy myös näytöksissä ja päivän aikana yleisön on mahdollista päästä seuraamaan, kun nuoret oriit päästetään kesälaitumelle. Työhevosmestaruuden palkintojenjaossa nähdään ainutlaatuinen show, kun unkarilaisen ystävyyskunnan Babolnan tanssijat esiintyvät yhdessä suomenhevosten kanssa.
Lapsiakaan ei ole unohdettu. Heitä varten rakennetaan upea keppihevosrata, jossa aktiviteettina on esteiden hyppääminen joko omalla tai paikalla oleville lainakeppareilla. Tapahtuman aikana voi käydä tutustumassa Hevosurheilumuseoon ja Siittolanmäellä järjestetään opastettuja kierroksia.
Tapahtuman järjestää Lounais-Hämeen hevoset kutsuvat -hanke yhteistyössä mm. Ypäjän kunnan ja Hevosopiston kanssa.
Tulosta päivän ohjelma tästä >>