Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Päijänne-Leader jakoi Suo, Kuokka ja Jussi -kunniakirjat alueen kehittäjille

Päijänne-Leader ry:n vuosikokousta vietettiin tiistaina 24.4.2018 Heinolan kirkonkylän Kyläpirtillä. Tupa täyttyi jo hyvissä ajoin. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Kirsi Lehtimäki, Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja.
Kokouksen päätteeksi muistettiin käynnissä olevan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ohjelmakauden 2014-2020 maaliin saatuja hankkeita Päijänne-Leader ry:n alueelta.
Suo – kunniakirjan sai Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys työstään Vääksyn kanava-alueen kulttuuriympäristön kehittämisestä ja alueidentiteetin vahvistamisesta paikallisten tarinoiden avulla.
Kuokka – kunniakirjan sai Pykäläsaari-projekti Pertunmaalta. Projekti sai tunnustuksen uudenlaisen yhteisöllisen toiminnan kehittämisestä ja talkoohengestä. Pykäläsaari-projekti on lisännyt alueen asukkaiden vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ja lisännyt alueen kiinnostavuutta myös vapaa-ajan asukkaiden parissa.
Viimeiseksi, muttei vähäisimpänä Jussi – kunniakirja luovutettiin Timo Taulolle. Timo on ollut idearikkaana moottorina Urajärven kartanoteatterin toiminnassa ja edistänyt lokaalia yhteisöllisyyttä yli toimijarajojen ja näin mahdollistanut uudenlaisen kylätoiminnan syntymisen, jossa jokaiselle löytyy oma tapa toteuttaa yhteisöllistä tekemistä aina liikenteen ohjauksesta katsomon rakentamisen kautta näyttelemiseen. Urajärven kartanoteatteri on Timon käsikirjoitusten kautta tarjonnut värikästä paikallishistoriaa jo kolmena kesänä.
Lisäksi Sisu -kunniakirja oli valmisteltu Vaellustalli Toresonille, joka sitkeästi ja sinnikkäästi saattoi hankkeensa loppuun asti hyväksytysti. Toreson on hyvä esimerkki pienestä yrityksestä, jolle pienikin on merkityksellistä.
Leader -toiminnan ja kylien kombo
Kokouksessa käytiin myös keskustelua Päijänne-Leader ry:n ja Päijät-Hämeen kylät ry:n fuusiosta. Päijät-Hämeen kylät ry:n syyskokous 2017 päätti yksimielisesti, että yhdistymiseen liittyviä yksityiskohtia voidaan lähteä selvittämään. Päijänne-Leader ry:n vuosikokouksen viesti oli sama ja nyt aiesopimuksen myötä selvitystyötä jatketaan. Yhdistymisen etuna nähdään mm. kehittämistyön tunnettuuden lisääntyminen, hallinnollisten päällekkäisyyksien poistuminen ja läheisempi kontakti alueen toimijoihin.

Kaikki