Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
previous arrow
next arrow
Slider

Puutarhatuotteiden jatkojalostuspäivät 1: Soseet, hillot ja pikkelssit, Lepaa

Aika: 27.9. ja 28.9.
Paikka: Lepaantie 129, 14610 Lepaa
Hinta: 40€ + alv
TULE MUKAAN TUTUSTUMAAN VANHAN AJAN SÄILÖNTÄMENETELMIIN!
Oletko harkinnut tuottaa lisäarvoa kasvattamillesi marjoille, hedelmille tai vihanneksille jatkojalostamalla itse niistä myyntikelpoisia elintarvikkeita? Voimaa puutarhayritysten osaamiseen – VoPu tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua soseiden, hillojen ja pikkelssien valmistamiseen. Näiden kahden päivän aikana osallistujat saavat pienen käsityksen, kuinka jatkojalostus myyntiä varten toimisi.
Päivien vetäjä Pirjo-Maija Koskinen Hämeen ammatti-instituutista
Keskiviikko 27.9.
9 – 12                Raaka-aineena omenat; kuivatus, omenasose eri menetelmin
12 – 13              Lounastauko
13 – 15.30        Pektiinien käyttö hilloissa ja marmeladeissa; valmistamme näitä erilaisista raaka-aineista käyttäen eri pektiinejä
Torstai 28.9.
9 – 12                Aistinvaraista arviointia edellisen päivän tuotteista
Umpiointi jatkojalostusmenetelmänä
12 – 13              Lounastauko
13 – 15.30         Pikkelssit; valmistamme pikkelssejä osallistujien raaka-ainetoiveet huomioiden
 
Ilmoittautumiset viimeistään 25.9. mennessä  TÄSTÄ tai soittamalla Kalle Laine 0400 898 663
Lisätiedot kohtaan voi esittää toiveita raaka-aineista.
 
Osallistu myös fermentointia ja jäädytystä koskevaan koulutukseen