Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Pilkitään Vähä-Tiilijärvi puhtaammaksi

Vesijärvisäätiö, Lahden Kalaveikot ja Hollolan kunta järjestävät ensi lauantaina 7.3. pilkkikilpailut. Kisan, yhdessäolon ja ulkoilusta nauttimisen lisäksi tavoitteena on parantaa myös järven tilaa. Samalla muistutetaan, että kaikki voivat pieninkin teoin, kuten pilkkimällä, auttaa Vähä-Tiilijärveä.

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa lauantaina klo 8 ja kilpailu käynnistyy klo 9. Pilkkiaika on kolme tuntia. Kilpailu käydään ruutukisana, jossa kilpailijoiden välisen etäisyyden tulee olla vähintään kaksi metriä.

Kilpakaloja ovat särki ja ahven. Haukia ei kisassa pyydetä ja mahdollisesti saaliiksi saadut hauet tulee palauttaa järveen. Kesällä tehdyn koekalastuksen mukaan järvessä on särkiä, ahvenia ja haukia.
Kilpasarjojen (miehet, naiset ja alle 18-vuotiaat) parhaat palkitaan. Lisäksi palkitaan lukumääräisesti eniten kaloja saanut WEKE-katiskalla.

Pilkkitapahtuma on myös lähtölaukaus Vähä-Tiilijärven hoitokalastukseen. Heti keväällä jäiden lähdettyä työ jatkuu yhdessä Vesalan Kalaveden Osakaskunnan kanssa tehtävällä katiskakalastuksella.
Pilkkitapahtuman hoitokalastusvaikutuksen lisäksi kilpailun ilmoittautumismaksujen tuotto käytetään Vähä-Tiilijärven hoitoon. Lisäksi osa saaliista otetaan talteen tutkijoiden käyttöön, jotka selvittävät kalojen kasvunopeutta ikäluokittain.

Lisätiedot:
Heikki Mäkinen
ohjelmajohtaja
puh. 040 5148513
heikki.makinen@vesijarvi.fi

Vesijärvisäätiön viestintä
puh. 040 5144958
irma.peltola@vesijarvi.fi

Lauantaina 7.3. Pikku-Tilkki -pilkissä kisataan ja hoidetaan samalla järveä.

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa lauantaina klo 8 ja kilpailu käynnistyy klo 9. Pilkkiaika on kolme tuntia.

Jäätilanne tarkastetaan torstaina ennen tapahtumaa ja mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan järjestäjien nettisivuilla ja I love Vesijärvi Facebookissa.