Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Opintomatka Frantsilan luomuyrttitilalle

Aika: 4.6.2019
Paikka: Hämeenkyrö (Bussin kyytiin Lahdesta, Tuuloksesta ja Hämeenlinnasta)
Tutustumme Frantsilan Luomuyrttitilan toimintaan Virpi Raipala-Cormierin opastuksella. Virpi on toiminut luonnonyrttialalla 38 vuotta. Virpi kertoo yrttituotannosta, käymme kasvihuone- ja peltovierailulla, tutustumme yrttien kuivatustiloihin ja tuoksupajaan.
Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa nautimme aamupalan ja lounaalle siirrymme kahvila-ravintola Kehäkukkaan ja tutustumme sen toimintaan.
Paluumatkalla poikkeamme tutustumaan Yrjölän marjatilalle Hämeenkyrön Mahnalaan. Marjatilalla on myymälä.
Matkareitti: Lähtö klo 6.45 Lahdesta Kärkkäisen tavaratalon parkkipaikalta (Pasaasi 2, 15700 Lahti) kylmäaseman puoleisesta päästä. Pysähdys klo 7.30 Tuuloksessa Kauppakeskus Tuulosella ABC kylmäaseman päässä. Pysähdys klo 8.00 Hämeenlinnassa ProAgria Etelä-Suomen toimistilla Vanajantie 10. Perilla Hämeenkyrössä ollaan noin klo 9.30 Hämeenkyrö. Paluu Lahteen noin klo 18.
Retki on maksuton. Ruokailuista Kehäkukan lounas ja mahdollinen iltapäiväkahvi Yrjölän Marjatilalla ovat omakustanteisia. Lounaan hinta on 10,90 €.
Ilmoittautumiset 24.5.2019 mennessä tästä >>. Ilmoitathan mistä pysähdyspaikasta tulet kyytiin.
Tiedustelut: projektipäällikkö Outi Penttilä outi.penttila@maajakotitalousnaiset.fi p. 040 719 8959.
Luonnonyrteistä bisnestä -hankkeen tavoitteena on lisätä luonnonyrttialan luomia mahdollisuuksia elintarvike-, ruoka-, matkailu- ja hyvinvointialan keskuudessa Kanta- ja Päijät-Hämeessä niin, että toimijoille tulee luonnonyrttien käytön avulla uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia sekä liiketoiminnallista hyötyä. Hankkeessa myös kehitetään luonnonyrttien poiminta- ja toimitusketjua.