Aika: keskiviikko 30.5.2018 klo 9-12
Paikka: Jokioinen Tietotalo, Humppilantie 9, 31600 Jokioinen
Palkokasvit, kuten härkäpapu ja herneet ovat trendiruokaa. Ne ovatkin arvokkaita proteiinin- ja kuidunlähteitä, mutta niiden käsittelyssä on huomioitava mahdolliset haitta-aineet. Luonnonvarakeskuksen tutkijat ja HAMK:n opettajat ovat laatineet Palkokasvit elintarvikkeena -oppaan vastaamaan tietotarvetta palkokasvien ominaisuuksista.
Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!
Palkokasvit elintarvikkeena, Opas palkokasvien elintarvikekäytöstä löytyy netistä.
Ohjelma:
klo
9:00 Kahvia Tietotalon vintillä
9:20 Tilaisuuden avaus, Tutkija Erkki Vasara
Palkokasvien viljely elintarvikekäyttöön, Erikoistutkija Marjo Keskitalo
Proteiinia ja kuitua, Erikoistutkija Susanna Rokka
Palkokasvit sisältävät paljon muutakin, Tutkija Juha-Matti Pihlava
Terveellistä ja turvallista ruokaa, Erikoistutkijat Eila Järvenpää/Minna Kahala
Kokemuksia valkuaisfoorumista, Erikoistutkija Kaisa Kuoppala
11:45 Loppusanat
Tilaisuus on osallistujille ilmainen.
- Ilmoittautumiset: tämän linkin kautta, viimeistään 25.5.2018.
- Lisätietoa: Erkki Vasara, Luke, puh. 029 532 6022, erkki.vasara@luke.fi.
Tilaisuutta voi seurata myös etänä, linkki lähetetään ilmoittautuneille.