Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
previous arrow
next arrow
Slider

Muutakin kuin papupataa – palkokasvien käyttö elintarvikkeena, Jokioinen

Aika: keskiviikko 30.5.2018 klo 9-12
Paikka: Jokioinen Tietotalo, Humppilantie 9, 31600 Jokioinen
Palkokasvit, kuten härkäpapu ja herneet ovat trendiruokaa. Ne ovatkin arvokkaita proteiinin- ja kuidunlähteitä, mutta niiden käsittelyssä on huomioitava mahdolliset haitta-aineet. Luonnonvarakeskuksen tutkijat ja HAMK:n opettajat ovat laatineet Palkokasvit elintarvikkeena -oppaan vastaamaan tietotarvetta palkokasvien ominaisuuksista.
Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!
Palkokasvit elintarvikkeena, Opas palkokasvien elintarvikekäytöstä löytyy netistä.
Ohjelma:
klo
9:00  Kahvia Tietotalon vintillä
9:20  Tilaisuuden avaus, Tutkija Erkki Vasara
Palkokasvien viljely elintarvikekäyttöön, Erikoistutkija Marjo Keskitalo
Proteiinia ja kuitua, Erikoistutkija Susanna Rokka
Palkokasvit sisältävät paljon muutakin, Tutkija Juha-Matti Pihlava
Terveellistä ja turvallista ruokaa, Erikoistutkijat Eila Järvenpää/Minna Kahala
Kokemuksia valkuaisfoorumista, Erikoistutkija Kaisa Kuoppala
11:45  Loppusanat
Tilaisuus on osallistujille ilmainen.

Tilaisuutta voi seurata myös etänä, linkki lähetetään ilmoittautuneille.