Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Murtsikka on ikkuna hämäläiseen ruokaan ja juomaan

Hämeessä viljellään laadukasta viljaa, josta saavat makunsa niin leivät kuin oluetkin. Lahden torin kupeeseen osoitteeseen Aleksanterinkatu 13 avattava Murtsikka Cafe-Bar-Shop tarjoaa palan hämäläistä ruokaa MM-hiihtojen kisavieraille. Murtsikka avaa ovensa 1.2. ja hämäläisten elintarvikeyrittäjien ja pienpanimoiden tuotteita voi nauttia ja ostaa koko kisojen ajan.
Murtsikan idea syntyi hämäläisten elintarvikeyrittäjien halusta saada hämäläisiä raaka-aineita ja niistä tehtyä ruokaa ja juomaa esiin Lahden MM-hiihtoihin. Tarkoitukseen päätettiin perustaa pop up – kahvilabaarimyymälä. Sopiva tila löytyikin paraatipaikalta Lahden torin laidalta. Hanketta lähti vetämään Lammin Sahdin ja Bryggeri Helsingin yrittäjä Pekka Kääriäinen yhteistyössä elintarvikealan kehittäjien kanssa.
Mukana yrittäjiä ympäri Hämettä
Mukana Murtsikassa on lähiruokayrittäjiä ympäri Hämettä. Vilja näkyy vahvana myös myynnissä olevissa tuotteissa. Hyllyistä löytyy erilaisia jauhoja, hiutaleita ja tiskiltä pienpanimoiden oluita ja siideriä. Myös paikallisia marjajalosteita, vihanneksia, hapankaalituotteita sekä lahtelainen salmiakki ovat valikoimassa. Lähiruokayrittäjät esittelevät vuorollaan omia tuotteitaan joka päivä kisojen ajan. Myös suolaiset syötävät ovat paikallisia herkkuja; jo esikisoissa testattua Merosen nyhtöä sekä keittoa ja suolaista piirakkaa on saatavilla Hollolan Hirven osaavissa käsissä kisojen aikana.
Kehittäjät apuna
Murtsikan takana on myös joukko hämäläisen maa- ja elintarviketalouden kehittäjiä. MTK Hämeen Kasvua Hämeessä-hanke ja HAMK:n Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke (Tiedokas) sekä Päijät-Hämeen viljaklusteri Ladecin välityksellä ovat olleet yrittäjien apuna käytännön järjestelyissä.
 
Aukioloajat
Avajaispäivä 1.2. klo 10-24, 2.2.-21.2.   ke-to klo 16-24, pe-la klo 16-01
MM-hiihtojen ajan 22.2.-5.3.  ma-to ja su klo 10-24, pe-la klo 10-01
8.3.-11.3. ke klo 10-24, to klo 16-24, pe-la klo 16-01
Mukana olevat yrittäjät ja tuotteet: www.facebook.com/MurtsikkaLahti
Seuraa Murtsikkaa: Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa
Avajaiset 1.2. klo 15-17
Murtsikan avajaisia vietetään ke 1.2. klo 15-17. Tilaisuuden avaa maakuntajohtaja Jari Parkkonen.
 

 
 

Kaikki