Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Mitä uutta hevosalalla? Vierumäki

Aika: Pe 3.11. klo 9 – 17 ja La 4.11. klo 9 – 12
Paikka: Vierumäki, Urheiluopisto/ Vierumäki Resort Hotel
Ideoita, innovaatioita ja virkistystä – tapahtuma hevosyrittäjille ja hevostaloudesta innostuneille
Mitä uutta hevosalalla? –tapahtuma Vierumäellä on innostanut yrityksiä näytteilleasettajaksi kertomaan uusista palvelu- ja tuoteinnovaatioistaan. Mukaan on ilmoittautunut yli 25 toimijaa, jotka esittelevät palveluita ja tuotteita aina arkea helpottavista nettisovelluksista hevosten geenitesteihin. Mukana ovat Hopoti, Hepoteq,  Optipari, Trainer4Skills, Fortum HorsePower, HELMET-hanke, Talli-Jussi ja monia muita.
Tapahtuma järjestetään 3.-4.11.2017 Vierumäellä. Ammattiasian lisäksi tiedossa on rentoa yhdessä oloa ja virkistystä.
Mukana on myös Olga Temonen, joka miehensä Tuukan kanssa luotsaa media-alan yritys Optiparia. Yritys teki lähtemättömän vaikutuksen hevosväkeen suomenhevoselle kunniaa tekevällä Hummani hei –mainosvideolla.  Olga Temonen haluaakin herätellä hevosväkeä hyödyntämään liikkuvaa kuvaa kerronnan keinona.
– Tieto ei kulje enää kirjoitettuna, vaan yksinkertaisellakin videolla kerrotaan paljon enemmän. Liikkuvalla kuvalla on valtava voima ja hevosalakin voisi ottaa tästä koppia, Olga Temonen vinkkaa.
Hevosväen sparraajana toimii Mato Valtonen kertomalla rohkeudesta toteuttaa hulluja ideoita ja kuinka arkipäivän luovuudesta saadaan euroja yritykseen. Iltapäivän osuus keskittyy näytteilleasettajien haastatteluihin ja esittelyihin. Kaisa Tupamäki-Kukkamo Stall Blombackesta kertoo kuinka uusia teknologioita ja ideoita käytännössä hyödynnetään hevosyrityksessä.
Lauantain aamupäivän ohjelmasta vastaavat lajiliitot Suomen Hippos ja Suomen Ravivalmentajat sekä Suomen Ratsastajainliitto.  Suomen Hippoksen osiossa pureudutaan turvallisuuskysymyksiin kuluttajaturvallisuuden ja lisenssivakuutusten kautta. Tämän lisäksi kuullaan tulevaisuuden linjauksista ja pohditaan asiakkaan roolia ja meistä jokaista osana ravikulttuuria.
Suomen Ratsastajainliiton osiossa Minna Peltonen avaa uutta tallijärjestelmää. Lisäksi keskustellaan hevosenlannan hyötykäytössä ja tutustutaan tuntivaraus- ja toiminnanohjausjärjestelmään.
– Kuluva Suomen juhlavuosi on Hevoset Kaivarissa -tapahtuman johdolla tuonut hevosen lähelle suomalaisia. Hevosalan monipuolisuus on hämmästyttänyt ja yllättänyt suuren yleisön. Hevosalaa on pidetty perinteisenä, mutta tämäkin seminaari osoittaa, että meillä on luovia ihmisiä ja rohkeutta muuttaa alaa muuttuvan yhteiskunnan odotusten mukaisesti, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall hehkuttaa.
Tapahtuma on maksuton, paitsi ruokailut ja mahdolliset majoitukset omakustanteisesti.
Ohjelma päivittyy kotisivuilla. Ennakkoilmoittautuminen on tärkeää >> Ilmoittautuminen
Tapahtuman järjestää Uudistuva hevostalous-hanke yhteistyössä Suomen Hippoksen, Suomen Ratsastajainliiton ja Suomen Ravivalmentajat ry:n kanssa.
Lisätietoja:
Anne Laitinen, Hippolis, puh. 040 766 0830 tai anne.laitinen@hippolis.fi
Sirpa Pussinen, HAMK, puh. 050 574 9207 tai sirpa.pussinen@hamk.fi
www.hippolis.fi/uusihevostalous
Uusi hevostalous –uutiskirje

Uudistuva hevostalous-hankkeen toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luken ja Hippoliksen kanssa. Hanke on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta/ Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-20).