Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Mitä sä teet työksesi?

Ääk, voisinko vain juosta karkuun? Tarvisiko lapsi apua vessareissulle? Oksentaako joku? Mitä vain, ettei tarvitsisi selittää, että mitä ihmettä teen työkseni. Näen jo silmissäni kuulijan tyhjän katseen, kun kerron työskenteleväni EU-hankkeiden ja maaseudun kehittämisen parissa. Se siitä mielenkiintoisesta uudesta tuttavuudesta tai kohtaamisesta, on paljon helpompi puhua lasten liikavarpaista tai heinäsirkkojen lajikehityksestä lämpenevässä ilmastossa.
Toivoisin osaavani kertoa lyhyesti ja kiinnostavasti työstäni. Niin, että saisin ytimekkäästi kuvattua koko kehittämisen kokonaisuuden. Haastavaa. Tässä kohtaa mieleeni tulee alati tarina NASA:n siivoojasta, jonka kaikki ovat varmasti kuulleet useammankin kerran. Olit tai et, niin kerron sen kuitenkin. Vuosikymmeniä sitten NASA:n avaruuskeskuksessa vieraili presidentti John F. Kennedy. Komentokeskusta kohden kävellessään hän kohtasi lattiaa moppaavan miehen. Kennedy tervehti miestä ja kysyi mikä on miehen tehtävä täällä avaruuskeskuksessa. Mies vastasi: ”Olen lähettämässä avaruusrakettia kuuhun”. Niinpä!

Tarvitsen siis hissipuheen tai nykykielellä enemmänkin pitchauksen. Menisiköhän se jotenkin näin:
”Hei, olen Anu. Olen masufasu, maaseuturahoituksen fasilitaattori. Pyrin ohjaamaan alueeni kehittymistä yhdessä laatimamme suunnitelman, strategian mukaisesti. Teen töitä erilaisten yhdistysten, asukkaiden, virkamiesten ja yritysten kanssa. Kehittämistarpeiden ja ideoiden toteutukseen on meiltä mahdollista hakea rahoitusta, jota hallituksemme hyviin hankkeisiin myöntää. Unelmamme on pitää kotikulmamme elävinä ja iloisina paikkoina asua ja elää.”
Tai näin:
”Hei, nimeni on Anu ja teen töitä hankekätilönä. Keskustelen alueeni asukkaiden tarpeista, toiveista ja ideoista. Joskus niistä tulee hankkeita, joskus ei. Välillä ideoiden toteuttamiseen tarvitaan meillä käytössä olevaa hankerahoitusta, joskus taas pelkkä ihmisten kohtaaminen riittää. Leader-työssä parasta on, että asukkailla on aito mahdollisuus vaikuttaa, miten aluetta kehitetään joko suunnittelemalla ja osallistumalla hankkeisiin tai hakeutumalla hankkeista päättävään hallitukseen.”
Miten onnistuin? Jatketaanko juttua maaseuturahoituksesta?
 
Anu TaipaleTämän jutun kirjoitti Päijänne-Leader ry:n toiminnanjohtaja Anu Taipale.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaikki