Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Mansikki tuo maaseudun eläimineen lähelle

Neljättä kertaa järjestettävä lasten maatalousnäyttely Mansikki esittelee suomalaista maaseutua ja sen mahdollisuuksia lasten näkökulmasta 9. syyskuuta Luonnonvarakeskuksen (Luke) Elonkierto-puistossa Jokioisilla. Mansikissa voi katselemisen sijaan tehdä ja kokea itse. Mansikki-elämys alkaa jo parkkialueelta, josta maksuton traktorinlavakyyti tuo vierailijat tapahtuman pääportille.

Vuodesta toiseen merkonomiopiskelijoiden tekemä asiakaskysely kertoo eläinten olevan Mansikin suurin vetonaula. Mansikissa pääseekin ihailemaan koko kesän Elonkierrossa kävijöitä ilahduttaneita maatilan eläimiä, kuten vuohia, kanoja, lampaita, possuja ja lehmiä.
Mansikki-päivänä alueella nähdään lisäksi paljon muita eläimiä. Suloiset pörröiset kanit ja lystikkäät alpakat ilahduttavat vuodesta toiseen. Tänä vuonna juhlitaan Mansikin yhteydessä Börje-alpakan kymmenvuotissynttäreitä! Tuttujen aasien, Ukkosen ja Jyrinän, lisäksi esittäytyvät ensimmäistä kertaa harvinaiset miniaasit. Villasiat eli unkarilaiset mangalitsat saapuvat myös Elonkiertoon päiväksi, ja pikkutiput tuodaan jälleen paikalle. Lempeät jättiläiset, ylämaankarja, kuuluvat jo Mansikin vakiokalustoon, ja ne asettuvat päiväksi tarkkailemaan tapahtumakävijöitä possuaitauksen tuntumaan.
Ponipellolla kymmenkunta uutteraa pientä ja hiukan isompaakin ratsua tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ratsastajille. Lisäksi Mansikissa on Suomen juhlavuoden kunniaksi Tasavallan Presidentti Tarja Halosen omistama suomenhevonen, Ypäjä Tarja.
Eläinvieraiden lisäksi Maatalousnäyttely Mansikin rungon muodostavat tutuksi tulleet suosikit kuten olkipomppis, traktorinajo ja ystäväkoirat. Hamppulabyrintin, nikkaroinnin, polkutraktorien ja pikkukaivurin jälkeen on mahdollista kävellä vaikkapa puujaloilla, joita Jokioisten kunnan Työpaja Veturi on valmistanut. Ohjelmalavalla vauhtia päivään tuovat Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta sekä tv:stä tutut Mimi ja Kuku.
Mansikki järjestetään lauantaina 9.9. alkaen klo 10, ja tapahtumaan odotetaan yli 4 000 kävijää. Mansikin pääsylippu on 4 euroa (alle kolmevuotiaat ilmaiseksi), lisäksi maksullisia ovat nosturikyyti (5 euroa), ratsastus ja traktoriajo (2 euroa).
Lue lisää Mansikista >>
 

Kuvat: Ulla Harju

 

Kaikki