Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Maaseutuyrittäjät verkostoituivat Ilorannassa

Verkostoissa on voimaa, ja se nähtiin taas kevään alkumetreillä Hauhon Ilorannassa, kun paikalle oli kokoontunut parikymmentä maaseudun yrittäjää niin Hämeenlinnan seudulta kuin kauempaakin. Pienyrittäjille suunnattu verkostoitumistapahtuma oli osa Linnaseutu ry:n kansainvälistymishanketta, jossa maaseutuyrittäjille tarjotaan erilaisia kouluttautumis- ja tapaamistilaisuuksia.
Ilorannan verkostoitumistapahtumassa yrittäjät sukelsivat markkinointisuunnitelman saloihin ja oppivat, miten markkinoinnista ja sen suunnittelemisesta voi saada tehoja omaan toimintaan. Paikallaolijat saivat myös tietoa siitä, miten Facebookista ja sen yrityssivuista otetaan kaikki hyöty irti. Päivän aikana kerrottiin lisäksi maaseutumatkailun trendeistä ja kehittämisestä. Ilta jatkui savusaunan ja avantouinnin sekä verkostoitumisen merkeissä. Seuravana päivänä osallistujat pääsivät vielä tutustumaan Vihavuoteen, jossa esiteltiin kyläyhdistyksen vetämää kalastusmatkailua ja yrittäjävetoisen kahvilan toimintaa.
Kestävä ja kansainvälistyvä maaseutu -hankkeen päätavoitteena on mahdollistaa maaseudun pienyrittäjien yrittäjävaihtoa Virossa tai Latviassa. Yrittäjät voivat lähteä tutustumaan oman tai muuten kiinnostuksen kohteena olevan toimialan yritykseen ja yrittäjien arkeen. Vastavuoroisesti virolainen yrittäjä pääsee tutustumaan myös suomalaiseen yrittäjyyteen vaihdon kautta.
Toiminnassa on mukana Linnaseudun lisäksi Leader Sepra Kaakkois-Suomesta sekä Pirkanmaalla toimiva Pirkan Helmi. Lisäksi Virosta ja Latviasta on mukana paikallisia Leader-ryhmiä.
Yrittäjä – Haku on nyt avoinna!
Yrittäjävaihdosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Linnaseutu ry:n toiminnanjohtaja Jussi Pakariin. Tutustumiset tapahtuvat 3-5 päivän mittaisin vaihdoin, joissa yrittäjät vierailevat toinen toistensa luona. Vaihtojen aikana on tarkoitus tutustua naapurimaassa toimivan yrittäjän arkeen sekä kehittää yhteistyötä esimerkiksi alihankinnan kautta.
Jussi Pakari
toimisto (at) linnaseutu.fi
puh. 041 4688 300
Pääkuva: Sepra ry:n toiminnanjohtaja Marjo Tolvanen kertoi yrittäjille hankkeen toiminnasta ja kannusti yrittäjiä lähtemään vaihtoon Viroon tai Latviaan.
 

Teksti ja kuva: Ulla Harju/Hämeenraitti

 

Kaikki