Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Maaseudun laajakaistainvestointien haku on avautunut

Suomi saa EU:n elpymisvaroista vähintään 16 miljoonan euron lisärahoituksen maaseudun laajakaistahankkeisiin.

ELY-keskukset valitsevat rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain, joista ensimmäiset ovat 20.5.–14.6.2021 ja 15.6.–30.9.2021.

Kyläverkkohankkeet ovat maaseutuohjelman työkalu

Manner-Suomen maaseutuohjelmalla on mahdollista rahoittaa nopeiden kiinteiden valokuituyhteyksien (nopeus vähintään 1 gigatavu) rakentamista alueille, jonne kaupalliset operaattorit eivät kiinteitä verkkojaan ulota.

Maaseutuohjelmassa puhutaan kyläverkkohankkeista, jotka kattavat kylän tai kyläryhmän alueen.  Yleisimmin hankkeen hakijana ja toteuttajana on alueen asukkaiden ja yrittäjien perustama verkko-osuuskunta.

Hankealueiden kunnat ovat osallistuneet myös omalta osaltaan hankkeiden rahoittamiseen, mikä osoittaa hyvin sitä, kuinka tärkeinä kunnat näkevät toimivat ja varmat verkkoyhteydet alueellansa. Kyläverkkohankkeiden julkinen rahoitus kattaa hakijatahosta riippuen 50 tai 70 prosenttia kustannuksista. Tukikelpoisuuden ulkopuolelle jää viimeiset 50 metriä ennen liittyvän kiinteistön seinää sekä kiinteistöön tarvittavat laitteet, koska niitä ei voida julkisella rahoituksella kattaa. Tuki maksetaan jälkikäteen.

Lisätietoja

Lisätietoja löydät tulevaisuudessa Hämeen ELY-keskuksen maaseuturahoituksen facebook-sivuilta Vihreän kasvun Häme sekä Maaseutuverkoston nettisivuilta www.maaseutu.fi ja Hämeenraitista www.hameenraitti.fi ja facebookista ja twitteristä @hämeenraitti sekä suoraan kysymällä ELY-keskuksesta alla olevista numeroista.

Timo Kukkonen, kehittämispäällikkö, puh. 0295 025 065

Antti Pitkänen, asiantuntija, puh. 0295 025 086

Lue Ruokaviraston tiedote aiheesta linkin takaa.

Kaikki