Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Maaseudun kehittämishankkeiden maksut ovat käynnistyneet

ELY-keskukset aloittivat kehittämishankkeiden maksupäätösten tekemisen heinäkuussa. Tähän mennessä maaseudun hanketukia on maksettu noin 1,9 miljoonaa euroa. Syksyn aikana ELY-keskukset pääsevät tekemään maksupäätöksiä myös muun muassa teemahankkeista ja hankkeista, jotka sisältävät sekä investointi- että kehittämistoimia.
Maksuhakemuksen voivat tehdä sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.mavi.fi) ne hankehakijat, jotka ovat saaneet sähköisen tukipäätöksen tai joiden paperilla tehty päätös on jälkikäteen tallennettu Hyrrään. Tuenhakija voi tarvittaessa hakea maksua myös paperilomakkeella.
Maksun saamisen aikatauluun vaikuttaa se, paljonko ELY-keskuksessa on vireillä maksuhakemuksia sekä se, kuinka huolellisesti maksuhakemus on tehty. Osaan maksua hakevista hankkeista tehdään tarkastuskäynti ennen tuen maksamista.

Tällä ohjelmakaudella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta on myönnetty rahoitus 1250 kehittämishankkeelle. Hanketukien haku on jatkuva. Tuen hakemisessa ja maksuhakemuksen tekemisessä hankkeiden toteuttajia neuvovat ELY-keskusten ja Leader-ryhmien asiantuntijat.
Lisätietoja tuenhakijalle:
ELY-keskukset ja Leader-ryhmät
Ohje hankkeen maksun hakemiseen
Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Yksikönjohtaja Esko Leinonen
0295 31 2402
etunimi.sukunimi (at) mavi.fi
Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Kaikki