Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

BLOGI | Maaseudun kehittäminen jatkuu

Olemme joutuneet keskelle uutta ja ennennäkemätöntä tilannetta. Hallituksen määräämät toimenpiteet ja rajoitukset koskettavat meitä jokaista niin arjessa kuin työssä. Onneksi kuitenkin sähköiset järjestelmät ja yhteydet mahdollistavat sen, että iso osa meistä pystyy jatkamaan työskentelyä, tosin luonnollisesti hyvin erilaisessa tilanteessa.

On selvää, että kaikkeen toimintaa tulee tässä tilanteessa isoja muutoksia. Tilaisuuksia ei voida järjestää, sovitut talkoot ja matkat peruuntuvat. Toki osa tapaamisista, koulutuksista ja kokouksista voidaan järjestää sähköisesti ja olen varma, että näissä jutuissa löydämme hyvinkin luovia ja toimivia ratkaisuja. Mutta koitapa vaikka rempata kylätaloa etänä, ei onnistu.

Tärkeä viesti kaikille hanketoimijoille onkin nyt se, että jos ja kun hankkeen toiminnassa tulee muutoksia, on syytä ottaa heti yhteyttä joko Leader-ryhmään tai ELY-keskukseen riippuen siitä, kummasta hanke on rahoitettu. Hankkeille voidaan myöntää jatkoaikaa ja suunnitelmia voidaan muuttaa. Jokainen kysymys tullaan arvioimaan tapauskohtaisesti.

Olen kuitenkin ihan varma, että tässä tilanteessa ymmärrystä löytyy sille, että asiat todellakin muuttuvat ja katsotaan yhdessä, kuinka pääsemme eteenpäin.

Hanketoiminnan perusideana on lisätä osaamista, elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä. Luoda uutta, kunnostaa vanhaa. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa todellakin tarvitaan tätä työtä ja sitä, että teemme asioita yhdessä. Muistakaa, että Leader-ryhmät ja ELY-keskus ovat toiminnassa ja teitä varten.

Olemme tavoitettavissa, vaikka emme tavattavissa.

Ja ennen kaikkea: pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, kyllä tästä selvitään, yhdessä.

Kirjoittaja Antti Pitkänen on ELY-keskuksen alueellisten ja alueiden hankkeiden asiantuntija.

Leader-ryhmien yhteystiedot löydät tästä linkistä ja Hämeen ELY-keskuksen tästä linkistä.

Kaikki