Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Luontomatkailuseminaari ja geopark-risteily Päijänteellä

Aika: torstai 30.8.2018 klo 9-17
Paikka: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1
Tule kuulemaan luontomatkailun näkymistä sekä tutustumaan Päijänteen kansallispuiston luontoon.
Salpausselkä Geopark- ja Mennään metsään -hankkeet järjestävät yhteisen luontomatkailuseminaarin ja Päijänne-risteilyn to 30.8.2018. Päivä alkaa klo 9 aamukahvilla Sysmän teatteritalolla (Väihkyläntie 1).
Aamupäivän aikana klo 9-11 kerrotaan luontomatkailun näkymistä Päijät-Hämeessä sekä Mennään metsään -hankkeen tuloksista. Tervetulosanat lausuu Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki, ja muita puheenvuoroja pitävät Raija Forsman (Lahti Region Oy), Raija Hänninen (Sysmän kunta), Mika Kylänen (LAMK, Liiketalouden ja matkailun ala), Anu Taipale (Päijänne-Leader ry) ja Niina Ihalainen (LAMK, Mennään metsään -hanke). Aamupäivän tilaisuus on samalla Mennään metsään -hankkeen loppuseminaari.
Aamun jälkeen siirrymme omilla autoilla Suopellon satamaan (Suopellontie 590, Sysmä). Laiva lähtee klo 11.30 kohti Kelventeen harjusaarta. Matkalla näemme Päijänteen kansallispuiston maisemia ja kuulemme alueen luontokohteista ja geologiasta, Salpausselkä Geopark -hankkeesta ja kesän aikana tehdyistä maasto- ja vedenalaisista kartoituksista mm. tutkija Tapio Kananojan (Geologian tutkimuskeskus) sekä erikoissuunnittelija Jari Ilmosen (Metsähallitus) kertomana.
Lounasta nautimme noin klo 12 (omakustanteinen lohikeitto tai kasvisvaihtoehto). Laivalla on äänessä myös paikallisia yrittäjiä. Sään salliessa teemme Kelventeellä pienen opastetun kävelyretken. Paluumatkalla tarjoamme kahvit, ja takaisin Suopellon satamaan saavumme klo 17 mennessä.
Huom. risteily säävarauksella. Jos sää on todella huono (liian tuulinen ja sateinen), niin ohjelma jatkuu myös iltapäivän osalta Sysmän teatteritalolla. Aikataulu- ja ohjelmamuutokset mahdollisia – tiedotamme muutoksista ilmoittautuneille.
Laivalle mahtuu rajoitettu määrä, joten ilmoittaudu mukaan jo nyt: lyyti.in/luonto
Tervetuloa!
Niina Ihalainen, LAMK, Mennään metsään -hankkeen projektipäällikkö
Kati Komulainen, LAMK, Salpausselkä Geopark -hankkeen projektipäällikkö