Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Luontomatkailun julkaisu ilmestyi

Luonto hyvinvoinnin lähteenä ja matkailun edistäjänä -julkaisu on ilmestynyt. Julkaisun artikkelit liittyvät Mennään metsään -hankkeen keskeiseen tavoitteeseen kehittää laadukkaiden retkeilyreittien verkosto Päijät-Hämeeseen yhteistyössä alueen kuntien ja muiden hanketoimijoiden kanssa.  Tuore julkaisu herättää keskustelua luontoympäristön merkityksestä hyvinvoinnin lähteenä ja matkailun edistäjänä.
Luonto hyvinvoinnin lähteenä ja matkailun edistäjänä -julkaisu koostuu yhdeksästä itsenäisestä artikkelista. Luontoympäristön hyödyntämistä tarkastellaan monesta eri näkökulmasta, mikä kuvastaa sitä monialaista asiantuntijuutta mitä luonto- ja hyvinvointimatkailun kehittämiseen liittyy. Julkaisussa herätetään keskustelua siitä, miten luonto- ja hyvinvointimatkailu voi toimia alueen kasvun edistäjänä. Julkaisussa innovoidaan uudenlaisia hyvinvointipalveluja monialaisen ja kansainvälisen ryhmän voimin sekä käsitellään tarinallistamista ja arvolähtöistä tuotteistamista luontomatkailussa. Tarinallistamista käsitellään myös tapahtumasuunnittelun välineenä.
Julkaisussa kerrotaan lisäksi luontomatkailun tuotteistamisesta monikanavaisen viestinnän keinoin sekä pohditaan, miten valokuva toimii kansallismaiseman rakentajana. Tarkastelu- ja kehittämiskohteena on retkeilyreittien esteettömyys ja saavutettavuus, mitkä mahdollistavat luonnosta nauttimisen mahdollisimman monille.
Julkaisussa esitellään myös terapiametsän malli ja siihen liittyvät harjoitteet. Lopuksi käsitellään digitaalisten palvelujen mahdollisuuksia retkeilyreittien terveyttä edistävän käytön edistämisessä kahden yhteiskehittämisen esimerkin avulla.
Tutustu Luonto hyvinvoinnin lähteenä ja matkailun edistäjänä -julkaisuun TÄSTÄ >>
 
Pääkuva: Outdoors Finland / Iida Hollmen
 

Kaikki