Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia -valmennus – Lahti, 1. pvä

Outdoors Finland –ohjelma järjestää keväällä ja syksyllä 2016 neljä Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia –valmennusta. Yksi niistä järjestetään Lahdessa yhteistyössä mennään Metsään -hankkeen kanssa 25.-26.4.2016 ja 13.5.2016. 26.4 on maastokäynti, kohteena Kammiovuoren retkeilyreitti Sysmässä.
Päivät on tarkoitettu luonnon ja luontokohteiden kehittämisestä kiinnostuneille, hanketoimijoille, yrittäjille sekä luontoliikunta- ja retkeilyreittien ja luontokohteiden kehittämisen parissa työskenteleville. Valmentajana toimii Outdoors Finland -hankkeen reitistökoordinaattori, luontomatkailun asiantuntija Pirjo Räsänen.

Voit ilmoittautua jokaisen valmennuksen kolmeen päivään tai ainoastaan yhteen tai kahteen, vapaavalintaisesti mielenkiintosi mukaan. Valmennus on maksutonta ja avointa kaikille. Majoitus-, ruokailu- ja kuljetuskustannuksista jokainen vastaa itse.
 
Valmennustilaisuuksien tavoitteena on kehittää luontomatkailukohteiden laatua ja tukea matkailukohteiden ja -yritysten kansainvälistä, luontoon perustuvaa liiketoimintaa. Koulutuksessa käydään läpi luontomatkailun markkinat ja asiakkaat sekä luontomatkailun kokonaisvaltaisen suunnittelun periaatteet, joka yhdistää teknisen suunnittelun, terapeuttisen luontosuunnittelun, pehmeän psykologian sekä informaation muotoilun keinoja.
Sisältö noudattaa seuraavaa runkoa:
1. päivä: Luontomatkailun trendit, kävijät, asiakasprofiilit ja markkinat. Iltapäivän teemana on kokonaisvaltaisen luontomatkailun suunnittelun periaatteet ja reitti-informaation tallentaminen ja julkaiseminen. Tämä päivä sopii myös yrittäjille, jotka ovat kiinnostuneita luontomatkailusta.
2. päivä: Maastokäynti: Kokonaisvaltaisen suunnittelumallin toteutus maastossa, reittiluokittelun periaatteet ja reitti-informaation tallentamisharjoittelua. Noin 4 km:n mittaisella retkeilyreitillä havainnoidaan sen heikkouksia ja mahdollisuuksia ja mietitään elämyksen rakentamista.
3. päivä: Kokonaisvaltaisen suunnittelumallin pohjalta tehtyjen kehittämistöiden ja reittitallenteiden purkaminen ja esittely. Yhteenveto teemoittain (melonta, pyöräily, retkeily): tekninen laatu, elämyksellisyyden kehittäminen ja reitti-informaatio.
Päivät on tarkoitettu luonnon ja luontokohteiden kehittämisestä kiinnostuneille, hanketoimijoille, yrittäjille sekä luontoliikunta- ja retkeilyreittien ja luontokohteiden kehittämisen parissa työskenteleville
 
Valmennus osoitteessa FellmanniCampus, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti, luokka 503.