Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
previous arrow
next arrow
Slider

LuomuHäme Visio 2030 tiekartan julkistaminen

Hämäläisen luomun tiekartta on suunnitelma luomun kehittämiseksi Hämeessä. Suunnitelma rakennettiin
vuosien 2019 ja 2020 aikana. Nykytilan selvitys perustuu hämäläisen luomun tuotantotilastoihin sekä luomun
jatkojalostajien ja julkisten ammattikeittiöiden edustajien haastatteluihin. Suunnitelmaa työstettiin
työpajoissa eri toimijaryhmien kanssa. Selvitykset nostivat esiin luomun käytön esteitä ja pellolta pöytään –
ketjun heikkoja lenkkejä tuoteryhmittäin.

Tiekartta julkistetaan webinaarissa. Avauksessa valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen kertoo luomun
valtakunnallisesta tavoitteista ja luomun merkityksestä tulevaisuudessa. Kommenttipuheenvuoroissa luomun
tulevaisuutta tarkastellaan eri näkökulmista. Viljan vientinäkymistä kertoo Fazer Myllyn toimitusjohtaja Jarkko
Arrajoki. Luomuviljelijän kokemuksia kuvailee Hakolan Marjatilan luomuviljelijä Outi Koskinen. Julkisten
ammattikeittiöiden näkökulmaa tuovat Jukka Turta, Päijät-Hämeen ateriapalvelusta ja Marko Viljamaa
koulutuskeskus Salpauksesta. Tuoreverkko Oy:n markkinointipäällikkö Ulla Kojonkoski valottaa yhteistyön
tekemisen merkitystä toiminnan kehittämisessä. Lopuksi pohditaan HAMK Bion johtaja Annukka Pakarisen ja
MTK:n ohjelmapäällikkö Päivi Rönnin dialogina, miten tästä edetään. Hämäläisen luomun tiekartan esittelee
Luomussa vara parempi -hankkeen projektipäällikkö Outi Vahtila HAMKista.

Tilaisuus välitetään YouTube striimauksena tämän linkin takaa

Tilaisuuden ohjelma.

Hankkeen sivuilta löytyy myös muut syksyn webinaarit:
19.11.2020 12.30-14.30 Crop Breeding, Diversity and Climate Change -webinar
08.12.2020 12.30-14.00 Lajike- ja rikkakasvikokeiden tulokset -webinaari
sekä kohdasta tuotokset löytyy nyt jo esimerkiksi Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilan tämän vuoden talousviljelyn tulokset. Sinne on linkitetty myös lukuisia artikkeleja luomuun liittyen. Käy siis katsomassa, onko sinua kiinnostavaa tarjolla!

Viimeisimmät uutiset

CAP27-valmistelun ajankohtaiswebinaari

2020-10-27ajankohtaista

Mihin menet hämäläinen ruoka?

2020-10-13ajankohtaista

Kaikki