Luomubuumi – Lisää luomutuotteita paremmalla osaamisella ja rohkeilla kokeiluilla – hankkeen webinaarissa kerrotaan hankkeen tuloksista ja luomutuotteista kehitetyistä konsepteista.
Webinaari on tarkoitettu uusia luomutuotteita ideoiville ja nykyisten tuotteiden kehittämistä pohtiville.
Webinaarissa kuullaan Luomubuumi-hankkeen tuloksista sekä luomutuotteiden markkinatilanteesta. Nyhtökauran kehittäjä ja Helsingin yliopiston työelämäprofessori Reetta Kivelä kertoo, kuinka syntyvät ideat uusiin ruokatuotteisiin tai tuoteparannuksiin. Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry, valottaa luomutuotteiden kulutusta sekä kaupan ja kuluttajien toiveita luomutuotteiden osalta. Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus, ja Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-intituutti, esittelevät Luomubuumi-hankkeessa kehitettyjä luomutuotekonsepteja. Juha Raininko, Rainingon luomutila, puhuu kokemuksistaan yrittäjänä ja tuotekehittäjänä.
Webinaarin puheenjohtajana on Sari Iivonen, Luomuinstituutti.
Tilaisuus on tarkoitettu kaikille luomutuotteista kiinnostuneille.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Webinaarin ohjelma
9.00 Tervetuloa webinaariin!
9.05 Ruokainnovointi. Reetta Kivelä, Helsingin yliopisto, työelämän professori.
9.30 Luomumarkkinat päivittäistavarakaupoissa: Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry.
10.20 Luomubuumi hankkeen tuloksia: Markkina-aukot ja tuotekonseptit.
Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti ja Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus
10.50 Miten voidaan kehittää yhteistyötä ja edistää tutkimusta? Yrittäjän puheenvuoro.
Juha Raininko, Rainingon luomutila.
11.10 Loppukeskustelu