Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Leader EMOlta maaseuturahaa yrittämiseen ja yhdistysten investointeihin

Tammi-maaliskuussa 2018 maaseutuohjelman Leader-rahoitusta EMO ry:ltä sai kaksi yrityshanketta ja neljä kehittämishanketta. Tukea saivat hyvin erityyppiset hankkeet yritysryhmistä teemahankkeisiin. Yrityksiä rahoitettiin yhteensä noin 42.000 eurolla. Erilaisia kehittämistoimia puolestaan tuettiin noin 165.000 eurolla.
EMO ry on yksi Suomen 54:stä Leader-ryhmästä. Yhdistys rahoittaa toimialueellaan Riihimäen seudulla sekä Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla maaseudun yhdistysten ja yritysten hankkeita.
Leader EMO rahoitti erilaisia yritys- ja kehittämishankkeita tammi-maaliskuussa yhteensä 207.000 eurolla. Kehittämistukea alkuvuodesta myönnettiin Hyvinkään kaupungin hallinnoimalle Luonnostaan hyvä -yritysryhmähankkeelle. Hankkeessa ryhmä luontomatkailuyrittäjiä vahvistaa yhteistyötään ja kehittää osaamistaan liittyen kansainvälisen tason matkailutuotepakettien luomiseen sekä digitaaliseen markkinointiin.
Kehittämistukea myönnettiin myös Sajaniemen Taidemäki kyläyhdistys ry:lle kylätalon pintaremonttiin. Riihimäen kiipeilijät ry sai puolestaan rahoitusta kiipeilymahdollisuuksien kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Lisäksi rahoitettiin EMO ry:n teemahanke, Yhdistysten pienet investoinnit, jossa on mukana 29 alahanketta. Yhdistykset hankkivat muun muassa telttakatoksia, kylätaloille datatykkejä ja kaiuttimia, lämpöpumppuja sekä liikuntavälineitä.
Yritysrahoitusta sai alkuvuodesta Luomuna Oy, joka tekee investoinnin toteutettavuustutkimusta Lopen Biokaasulaitoksesta ja biokaasun tuotannosta maatalousperäisistä raaka-aineista liikennepolttoaineeksi. Veneveistämö T. Virtanen puolestaan sai investointitukea uuden veneveistämön hankintaan ja remontointiin.
Tuettuja hankkeita yhteensä 54
Leader EMO on rahoittanut maaseudun yritys- ja kehittämishankkeita tähän mennessä käynnissä olevan ohjelmakauden aikana yhteensä noin 1,8 miljoonalla eurolla. Meneillään oleva ohjelmakausi kestää vuodesta 2014 vuoteen 2020.
Yritystukea on saanut 15 yritystä. Yrityksiä rahoitettiin yhteensä 253.000 eurolla. Rahoituksen avulla yritykset ovat esimerkiksi käynnistäneet uusia laiteinvestointeja sekä laajentaneet tuotantotilojaan.
Kehittämishankkeita on käynnistetty 39. EMO ry:n tuki hankkeille on ollut vajaa 1,57 miljoonaa euroa. Tuettu toiminta on hyvin monipuolista. Rahoitusta on myönnetty erilaisille vesistö-, reitistö- ja virkistystoimille, nuorisotoimintaan sekä esimerkiksi valokuituliittymien rakentamisen selvittämiseen.
EMO ry:n rahoittamat hankkeet vuoden 2018 tammi-maaliskuussa:
Hankelistaus, EMO ry:n tammi-maaliskuussa myöntämät yritys- ja hanketuet
Hankerekisteri:
Kaikki Linnaseutu ry:n rahoittamat hankkeet löytyvät Hämeenraitin hankerekisteristä. Rekisterissä on jo noin 350 maaseutuohjelmasta rahoitettua hanketta Kanta- ja Päijät-Hämeessä.
http://www.hameenraitti.fi/hankerekisteri/


Leader-ryhmät ovat yhdistyksiä, jotka kannustavat asukkaita kehittämään omaa paikkakuntaansa. Leader-ryhmissä paikalliset päättävät oman alueensa yhdistysten ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki tulee maaseuturahastosta ja se muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta. Rahoitusta voi hakea yleishyödylliseen kehittämis- tai investointihankkeeseen sekä yrityshankkeeseen.

 

Kaikki