Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kylärallia tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla

Kyläralli järjestetään Päijät-Hämeessä lauantaina Avoimet Kylät -päivänä 8.6.2019. Kyseessä on uudenlainen tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä kylillä leikkimielisen kisan lomassa.
Tätä rallia ei voiteta vauhdilla vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Kylärallissa kierretään kyliä suorittaen erikoiskokeita ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja soveltuu kaiken ikäisille, niin lapsiperheille kuin esimerkiksi työ- ja harrastusporukoille.
Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia tai tietovisapohjaisia tehtäviä. Kisaan osallistutaan autokunnittain ja joukkueessa voi olla niin monta jäsentä, kun laki sallii kulkuneuvoon matkustajia. Joukkueet voivat kiertää erikoiskokeita vapaavalintaisessa järjestyksessä eikä kaikkia ole pakko käydä suorittamassa. Kovakuntoisimmat voivat myös hypätä pyörän selkään ja käydä suorittamassa haluamansa määrän erikoiskokeita pyörällä polkien.
Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta erikoiskokeille ja rekisteröi suorituspisteet. Pisteitä on tarjolla erityisesti tyylistä eli muun muassa yhteensopivat tiimiasut on hyvä keino nostattaa tiimihenkeä ja ansaita extrapisteitä.
Erikoiskokeiden ympärille on kehitetty oheisohjelmaa, joten tehtäväsuorituksen jälkeen kylälle voi jäädä turisemaan ja nauttimaan päivän muusta ohjelmasta. Rallireitin varrelta löytyy myös ruokailu- ja kahvittelumahdollisuuksia sekä muuta Avoimet Kylät -päivän tarjontaa.
Kyläralli-tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Päijät-Hämeen kylien lisäksi Kymenlaakson Iitissä sekä Uudellamaalla Vihti-Karkkila alueella. Kylärallien aikataulu ja ohjelma vaihtelevat alueittain. Tarkemmat rallitiedot julkaistaan lähiaikoina tapahtuman verkkosivuilla osoitteesta www.kylaralli.fi
Erikoiskokeita joka lähtöön
Päijät-Hämeessä Kylärallin erikoiskokeita on sitoutunut järjestämään toistakymmentä yhteisöä ja yhdistystä. Sisältöä hiotaan vielä, mutta innostus on käsin kosketeltavissa.
– Kylärallin avulla haluttiin saada uusia kyliä järjestämään ohjelmaa Avoimet Kylät -päivänä sekä toisaalta inspiroimaan ihmisiä tutustumaan kyliin ja niiden monipuoliseen tarjontaan. Päijät-Hämeen Kylärallin erikoiskokeilla alustavien suunnitelmien mukaan liikutaan keskiaikaisista tunnelmista rautatien varteen ja pihaleikkien parista Kekkosen sielunmaisemiin, kiteyttää Päijät-Hämeen Kylien kyläaktivaattori Henna Pirkonen.
Alueiden väline yhteisponnistus
Kyläralli järjestetään alueiden välisenä hankkeena, jossa mukana on Kymenlaakson Kylät ry, Päijänne-Leader ry/Päijät-Hämeen Kylät ja Uudenmaan Kylät ry. Nyt järjestettävän kokonaisuuden mahdollistaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma. Hankkeessa pilotoidaan Kyläralli-tapahtumakokonaisuus Avoimet Kylät -päivänä sekä tuotetaan kaksikielinen Kyläralli-käsikirja. Kyläralli-käsikirjan avulla ralli voidaankin järjestää tulevaisuudessa laajemmallakin alueella ilman, että taustalla toimii suurempaa vastuuorganisaatiota.
Pääkuva: Henna Pirkonen
Lisätiedot:
Henna Pirkonen, Kyläaktivaattori, Päijät-Hämeen Kylät
puh. 044 712 4208 tai info@phkylat.fi
Kymenlaakson Kylät ry: Elina Seppänen
Uudenmaan Kylät ry: Anu Nilsson
 

Kaikki