Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kyläläiset rakentavat kesäkahvilan perunakuoppaan Räyskälässä

Räyskälä on pieni viidenkymmenen asukkaan kyläyhteisö Länsi-Lopella. Yhteiseksi asiaksi on otettu rakentaa kesäinen olohuone ja tapaamispaikka kyläläisille ja mökkiläisille. Ohikulkijatkin toivotetaan tervetulleiksi. – Räyskäläntietä kulkee kesällä paljon motoristeja, pyöräilijöitä ja retkeilijoitä. Toivottavasti he löytävät kyläkahvilamme, tuumaa Eila Pietilä, joka on jo kokeillut perunataikinaan suolaisia herkkuja.

Räyskäläiset perustivat maaliskuussa kyläyhdistyksen ja pistivät heti toimeksi. Sopiva rakennus kyläkahvilaksi löytyi idyllisen kyläraitin varrelta pellon reunalta ja vielä järvinäköalalla. Rakennuksen omistajat, maatalousyrittäjät Tapio ja Eliisa Pietilä innostuivat ajatuksesta ja nyt punamultainen perunanidätysmökki on muuttumassa kesäkahvilaksi kyläläisten talkoilla. Mökki olisi muutoin kesän tyhjillään, kuten myös sen keskellä lattiaa oleva perunakuoppakin.

Kahvila Perunakuoppaa tullaan pyörittämään talkoilla. Kahvila tulee olemaan avoinna kesälauantaisin ja innokkaita talkoolaisia on riittää niin, että vastuuvuoro osuu talkooparille kaksi kertaa kesässä. Kahvilassa myytävät leivonnaiset tehdään talkoilla. Luvassa on monenlaisia herkkuja, sillä maatalon emäntä Eliisa Pietilä on alan ammattilainen ja hänen vastuualueinaan ovat kahvilan tuotteet. Perunakuoppaan tulee myyntiin myös kyläläisten sesonkituotteita, käsitöitä ja tietenkin perunoita. Tilauksesta voi ostaa herkkuja myös mökille vietäväksi.

Kirsi Zetterman toimii kahvilan talkoovastaavana. Kirsi toi idean kyläkahvilasta yhteisesti mutusteltavaksi Lopen kylien ja kunnan tapaamisesta viime syksynä, kun kyläasiamies Elina Leppänen näytti esimerkkejä muilta kyliltä. Teuro-Kuuslammilla ovat pyörittäneet lauantaikahvilaa talkoilla yli kymmenen vuotta.  Taustatukea kyläkahvilan käynnistämiseen tuleekin Hämeen Kylät ry:n Omalta kylältä Hämeessä -hankkeelta.

 

Räyskälän kyläyhdistyksen Kahvila Perunakuoppa, Räyskäläntie 562, 12820 LOPPI
Talkoot 15.5. klo 17 alkaen, perunakuoppaa rakennetaan kahvilaksi.
Ravintolapäivänä 19.5.2018 Perunakuoppa avautuu tarjoilemaan grilliherkkuja: -hampurilaisia ja -hodareita. Unohtamatta makeita kahviherkkuja klo 11-15.
Avajaiset lauantaina 9.6.2018 valtakunnallisena Avoimet kylät -päivänä klo 10-15.
FACEBOOKISSA Kahvila Perunakuoppa, Räyskälän kyläyhdistyksen kesäkahvila

 

Lisätietoja ja tervetuloa käymään!

Eliisa Pietilä, Perunakuoppa-rakennuksen omistaja 050 356 3462

Eila Pietilä, Räyskälän kyläyhdistyksen sihteeri 050 330 4351

Kirsi Zetterman, Räyskälän kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja 050 309 9654

Elina Leppänen, kyläasiamies Hämeen Kylät ry, Omalta kylältä Hämeessä -hanke 0400 944 868.

Kaikki