Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

Kyläasuminen uudessa nosteessa – maallemuuton murros on käsillä – webinaarisarja

Maaliskuun lopulla alkaa neljän webinaarin sarja, joka tarttuu maallemuuton nosteeseen ja tarjoilee monipuolisen kattauksen kyläasumisen ja maallemuuton edistämisestä. Ensimmäisessä osassa kuullaan Saimi Hoyerin, Tuomas Kuhmosen ja Miko Heinilän ajatuksia paikkaseksikkyydestä sekä kylien vetovoimasta.

Ylpeydellä Kylästä -webinaarisarja on tarkoitettu kaikille kylien kehittäjille: maallemuuton edistäjille, kylille, kunnille, päättäjille kaikilla tasoilla sekä potentiaalisille maallemuuttajille. Kokonaisuudessa panostetaan asiantunteviin puhujiin ja inspiroiviin esimerkkeihin.

Ensimmäisessä webinaarissa 22.3.22 klo 9.00 ääneen pääsee Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen. Hän uppoutuu näkökulmaan, miten pandemia voi hyödyttää maallemuuttoa ja miltä maailma näyttää kylien näkökulmasta pandemian jälkeen. Toinen puheenvuoro annetaan Kyrö Distilleryn perustajajäsenelle ja tislaamon johtajalle Miko Heinilälle. Miko avaa ajatusta maaseudun paikkaseksikkyydestä ja sen hyödyntämisestä kylien markkinoinnissa ja brändäyksessä. Kolmantena webinaarissa on äänessä hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer, joka toimii myös Suomen Kylät ry:n Ylpeydellä Kylästä -kampanjan suojelijana. Saimi pitää webinaarin inspiraatiopuheenvuoron maallemuutosta ja siitä mitä tunteita kyläasuminen herättää parhaimmillaan.

Webinaarisarja jatkuu tiistaina 10.5.22 aiheella Kylä kehittää – yhteistyön ja hankkeiden mahdollisuudet. Kehittäminen sisältää muun muassa ansaintamallit ja -ideat, kylien liiketoiminnallisuuden sekä hankkeistamisen. Tässä osassa paneudumme myös yhteistyön mahdollisuuksiin niin kunnan kuin naapurikylien sekä yritysten kanssa.

Kolmas webinaari on tiistaina 13.9.22 aiheesta Viestintä – kylästä kuuluu. Viestintä on maallemuuton edistämisessä tärkeässä asemassa. Illan aikana paneudutaan viestinnän mahdollisuuksiin, mutta myös siihen millä äänensävyllä kylistä ja maaseudusta kannattaa viestiä.

Webinaarisarjan viimeinen osa on tiistaina 8.11.22 aiheesta Kyläasumisen kehittäminen – uudet tuulet ja toimivat esimerkit. Maallemuuton edistäminen ei ole vain tonttien myymistä, vaan myös uusien asumismuotojen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden esiin tuomista. Illan aikana kuulemme, miten kyläasumista voisi vielä uudistaa ja millaisia toimivia esimerkkejä löytyy uudenlaisesta kyläasumisesta.

Webinaarisarjan toteuttaa yhteistyössä Suomen Kylät ry, Päijät-Hämeen Kylät sekä Vierumäen Kyläyhdistyksen Vetovoimainen Vierumäki -hanke.

Lisätietoa:

Johanna Niilivuo, maallemuuton asiantuntija, Suomen Kylät ry
045 341 0384
johanna.niilivuo@suomenkylat.fi

Henna Pirkonen, kyläaktivaattori, Päijät-Hämeen Kylät
044 712 4208
info@phkylat.fi

Netta Malin, hankepäällikkö, Vetovoimainen Vierumäki -hanke
netta.malin@vierumaenkyla.fi

Kuva: Saimi Hoyer sienimetsällä © Elina Simonen

Neljän webinaarin sarja.

Kaikki osat järjestetään etäyhteydellä Teamsin välityksellä.

Lisätietoa webinaarisarjasta löytyy tämän linkin takaa Päijät-Hämeen Kylien nettisivuilta.

Kaikki