Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kotimaista kasvivalkuaista Hämeen ammattikeittiöihin – InnoRuoka -päivä, Lahti

Aika: to 6.10.2016 klo 12-16
Paikka: Salpauksen Kulinaaritalo, Svinhufvudinkatu 6, 15110 Lahti
InnoRuoka -hanke järjestää ideointi- ja havainnointipäivän Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa Lahdessa, jonka teemana on kotimainen kasvivalkuainen ammattikeittiössä.
Päivän tavoitteena on herättää keskustelua kotimaisen kasvisvalkuaisen käytön lisäämiseksi ammattikeittiössä ja tuoda esille hyviä kokemuksia jatkojalostettujen tuotteiden käytöstä. Asiantuntija-alustusten, keskusteluiden ja ideoinnin kautta haetaan uusia näkökulmia ja jaetaan hyväksi havaittuja toimintamalleja yhteistyön lisäämiseksi eri toimijoiden välillä.
Iltapäivä aloitetaan Kulinaariravintolan maistelulounaalla, jonka tekemiseen on käytetty kotimaista kasvisvalkuaista ja sesongin paikallisia raaka-aineita.
Mukana iltapäivässä on puheenvuoroja elintarvikeketjun edustajilta tuottajasta jatkojalostuksen kautta ammattikeittiöön. Iltapäivän päättää työpaja, jossa kerätään päivän anti jatkokehittelyn pohjaksi.
Ohjelma:
12:00 – 12:45 Inno-lounas ravintola Kulinaarissa, Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat
12:45 – 13:00 InnoRuoka -hanke, projektipäällikkö Riitta Lehtinen, Hamk ja opettaja Jukka Turta, Salpaus
Asiantuntijapuheenvuorot ja keskustelu 15+15 min:
13:00 – 13:30 Hiilijalanjälkilaskelmat, tutkija Hanna Hartikainen, Luonnonvarakeskus Luke
13:30 – 14:00 Härkäpapu suomalaiseen ruokapöytään, toimitusjohtaja Tarja Ollila, Verso Food Oy
14:00 – 14:30 Ammattikeittiön puheenvuoro, toimitusjohtaja Tuulia Pelli, Lahden Ateria Oy ja ravintolatoimenjohtaja Marko Viljamaa, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä
14:30 – 15:00 Tuottajasta jatkojalostajaksi, Arolan tila/ Papuset & Jyväset
15:00 – 15:45 Pellonpientareelta pöytään –työpaja, osallistujat
16:00               Inno-päivän lopetus
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Päivän järjestää HAMKin, Salpauksen ja Luken InnoRuoka-hanke.
Tervetuloa!
Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
http://kasvuahameessa.fi/tapahtumat/kotimainen-kasvisvalkuainen/
Opettaja Jukka Turta
jukka.turta@salpaus.fi
p. 050 305 1044