Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kesäisiä mietteitä

Kesä tulee, oletko valmistautunut? Lehdissä on ollut opastavia juttuja kuinka jäädä lomalle ja siitä miten lomailla oikeaoppisesti. Kohta on vuorossa kuinka palata työelämään lomalta, jonka kukin on viettänyt omalla tavallaan, oikeaoppisesti tai ei.
Meillä kaikilla on omat tapamme valmistautua kesään ja kesälomaan. Jokaisella meillä on myös asioita jotka kuuluvat kesäisiin tekemisiin. Tässä top-3 omia kesäisiä ”must”-juttujani.
-Kesälukeminen
Varmuuden vuoksi varaan kirjastosta jokusen oletettavasti hyvän dekkarin. Kirjat voivat tulla loma-ajalle tai eivät. Ne voivat olla hyviä tai niille tulee antaa toinen mahdollisuus tai sitten ne voi suoraan siirtää palautettaviin. Mutta mitä niistä murehtimaan, kirjastossa on onneksi muutakin luettavaa. Tai sitten voi lomalukemisen etsiskelyssä käydä kirjakaupan ale-laarien valikoimista tekemässä löytöjä.
-Torikahvit
Edellytyksenä on hyvä keli, tai ainakin siedettävä sadekeli. Kerran kesässä pitää käydä torilla munkkikahvilla ihmettelemässä torin elämää. Torikahvi on rehellistä, tavallista kahvia, pahvimukista. Yleisesti ottaen kahvi pitäisi nauttia kunnon mukista, mutta kesätapahtumissa ja torilla kahvin voi nauttia pahvimukista. Kesällä ei kannata olla nipo, edes kahvikupin takia.
-Mökkisauna
Mökillä saunominen on ilo. Nautintoa voi himmentää sakea hyttysparvi, mutta yleensä siitäkin selviää erinäisten hyttysiä karkottavien savujen avulla. Mökkisaunan iloon kuuluu vielä pulahdus järvessä. Molemmista asioista voi vain haaveilla talvella saunan löylyissä istuskellessa.
Tässä oma täydellinen kesälomapäivä:
– sopiva keli riippumatossa löhöilyyn ja hyvän dekkarin lukemiseen.
– joku muu keittää kahvit ja sen kanssa on tarjolla itse tehtyä mansikkakermakakkua
– illalla pääsee saunaan eikä ole hyttysiä!!
Hyvää ja leppoisaa kesää!
Blogissamme kirjoitti tällä kertaa Linnaseutu ry:n puheenjohtaja Anne Nieminen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaikki