Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

Katso -tunnistautuminen poistuu – varmista pääsy Hyrrään suomi.fi valtuutuksella

Joidenkin Hyrrän käyttäjien tulee tehdä uudelleen valtuutus Suomi.fi-palvelussa. Vuoden lopussa käytöstä poistuvasta Katso-palvelusta ei automaattisesti siirry valtuutuksia Suomi.fi-palveluun.

Tarkista asia oman yhdistyksenne osalta suomi.fi -palvelusta, jos asia epäilyttää.

Huomioi nämä asiat

 • Yhdistykset, joilla nimenkirjoitukseen vaaditaan kaksi henkilöä: katsokaa alta ohjeet. Nopea toiminta kannattaa, sillä virkailijavaltuutus on ruuhkautunut, ja hakemus on hyvä tehdä ajoissa, jotta valtuutuksen saa tehtyä ennen vuoden loppua.
 • Kun teet suomi.fi valtuutuksen vain Hyrrään, riittävät ruokaviraston ohjeet hyvin.
 • Kehotamme kuitenkin selvittämään mihin muualle haluatte käyttää tunnuksia tulevaisuudessa (esim. verotiedot, palkattu työvoima, tulorekisteri, tilitoimisto jne.) ja hakemaan ne kaikki kerralla. Huomioikaa tämä siis ”valittavat palvelut” -kohdassa. Ylimääräisten palveluiden valinnasta ei kuitenkaan ole haittaa.

Suomi.fi -palveluun ei tarvita erillisiä tunnuksia, vaan niihin tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla. Palvelun käyttöönotto valtuuttamista varten vaihtelee jonkin verran organisaatiotyypin mukaan.

Yritykset ja yhden nimenkirjoittajan yhdistykset

Jos sinulla on yrityksesi asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai YTJ:ssä, voit itse asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa yrityksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole yrityksesi nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa.

Ruokaviraston ohje valtuutuksen tekemiseen aukeaa linkistä.

Yhdistysten osalta Suomi.fi hakee tiedot PRH:sta. Tällöin henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus ajan tasalla yhdistysrekisterissä, näkee Suomi.fi:ssä kohdassa ”Asioi yrityksen puolesta”, mitä organisaatioita hän voi edustaa. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä PRH:een, jossa tarkistetaan, miten yksinedustusoikeus on yhdistykselle kirjattu.

Kaikki yhden nimenkirjoittajan yhdistykset eivät välttämättä siirry automaattisesti suomi.fi -palveluun eli tarkista asia omalta kohdaltanne.

Kahden nimenkirjoittajan yhdistykset sekä kunnat, säätiöt ja vastaavat

Yhdistykset, joilla on kaksi nimenkirjoittajaa sekä kunnat, kuntayhtymät, valtion virastot, seurakunnat, säätiöt ja ALV-yhtymät tarvitsevat  virkailijavaltuutuksen Suomi.fi -palvelun käyttöönottoon organisaatiolle.

Virkailijavaltuutuksen käyttöönotto organisaatioille suomi.fi -palvelussa.

 • Selvitä ensin ”Ohjeet omaan hakemukseesi”.
 • Muutamaan kysymykseen vastaamalla sivusto kertoo, mitä hakemukseen tarvitaan organisaatiosi osalta.

Sen jälkeen:

 • Tee hakemus valtuuden rekisteröimiseksi
 • Täytä tiedot
 • Tunnistaudu
 • Tulosta hakemus ja hanki allekirjoitukset
 • Skannaa ja liitä hakemus sekä muut pyydetyt liitteet palveluun
 • Lähetä.

Linkit ohjeiden hakemiseen ja hakemuksen tekoon.

Kun hakemus on hyväksytty ja virkailijavaltuutus valmis, nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö voi organisaation puolesta valtuuttaa muita henkilöitä eri palveluiden kuten vaikka Hyrrän käyttöön.

Tarvitsetko vielä apua?

Ota yhteyttä soittamalla tai viestillä alueesi Leader-toimijaan tai Hämeen ELY-keskukseen.

 

Kaikki