Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kantahämäläiset matkailuyrittäjät lähtevät Tokioon matkamessuille

Joukko innokkaita matkailuyrittäjiä lähtee tänään Japaniin JATA 2018 -messuille, jotka ovat maailman suurimmat matkamessut. Matkalla kasvuun -yhteistyöhankkeen projektipäällikkö Leena Puumalainen kertoo, että kipinä matkan järjestämisestä syntyi tämän vuoden keväällä.
− Pidimme hankkeen kansainvälistymisteeman liittyen valmennuspäivän, jossa saimme tietoa japanilaisista asiakkaista ja heidän matkustustavoistaan. Valmennuspäivän aikana yrittäjät innostuivat japanilaisista asiakkaista siinä määrin, että lähdimme selvittämään mahdollisuutta toteuttaa hankkeen avulla opintomatka Japaniin, Leena Puumalainen kerto.
JATA 2018 -messuilla ja ryhmälle järjestetyssä yksityisessä asiakashankintatilaisuudessa yrittäjät tapaavat merkittäviä japanilaisia tukkukauppiaiden, matkanjärjestäjien ja matkatoimistojen edustajia, jotka järjestävät matkoja Suomeen.
− Yksityiseen tilaisuuteen on ilmoittautunut jo yli kolmekymmentä ostajaa. Mukana olevien yritysten lisäksi esitelemme tilaisuudessa Kanta-Hämeessä sijaitsevia nähtävyyskohteita ja luontoa sekä Western Lakeland -yhteistyötä, jossa maakunta on mukana, Puumalainen toteaa.
Hankkeen puolesta järjestettiin yrittäjille kaksi tilaisuutta, joissa käytiin läpi japanilaista bussiness-etikettiä ja perehdyttiin japanilaiseen kulttuuriin ja tapoihin.
− Yrittäjät ottivat opit vastaan kiitettävästi. On mahtavaa, että useat projektissa mukana olevat yrittäjät ovat panostaneet matkaan. He ovat käännättäneet esitteitä ja käyntikortteja englanniksi ja japaniksi. Lisäksi matkalaukkuihin pakataan japanilaisen lahjakulttuurin mukaisesti erilaisia viemisiä messu- ja asiakashankintatilaisuudessa tavattaville japanilaisille asiakkaille.
Kansainvälisen kaupan luominen on useiden vuosien pitkäjänteisen työn tulos.
− Niinpä ensi kesänä ei vielä japanilaisten asiakkaiden määrä Kanta-Hämeessä lähde nousuun, mutta muutaman vuoden päästä voimme jo nähdä matkan myönteiset vaikutukset, sikäli kun työtä asian eteen halutaan tehdä jatkossakin, Leena Puumalainen summaa.
Tokiossa olevien messujen ja asiakastilaisuuden lisäksi ryhmä tutustuu japanilaiseen kulttuuriin ja tapaan toimia myös muun muassa Hakonen alueella, kylpylässä ja maaseudulla sijaitsevassa matkailukohteessa.
Matkan mahdollistaa Matkalla Kasvuun -yhteistyöhanke, jonka päätoteuttajana on Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja osatoteuttajana Hämeen ammattikorkeakoulu Oy. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Hämeen ELY-Keskus, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020. Hanke päättyy vuoden 2018 lopussa.
Mukana olevien yritysten esittelyt englanniksi ja japaniksi löytyvät osoitteesta www.hyvaluontoinenhame.fi
 
Kuvalähde >> http://www.t-expo.jp/en/

Kaikki