Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kanta- ja Päijät-Hämeen parhaat maisemateot löytyvät Kalvolasta ja Hollolasta

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat valinneet Vuoden maisemateko -kilpailun maakunnallisiksi voittajiksi toimialueeltaan kuusi maisematekoa. Erityisesti voittajateoissa nousivat esiin luovuus ja yhteisöllisyys. Hämeestä palkittiin Iittalan taideasema sekä Kiikunlähteen ympäristön hoitotoimenpiteet. Molemmat hankkeet ovat saaneet rahoitusta myös paikallisilta Leader-ryhmiltä.
Kanta-Hämeestä palkinnon pokkasi Iittalan taideasema, jonka kehittämisestä on vastannut Linnan Kehitys Oy. Iittalan taideasema on saanut Leader-tukea EU:n maaseuturahastosta Leader-ryhmä Linnaseutu ry:ltä. Leader-tuella alueelle tehtiin vihersuunnitelma, jossa mietittiin muun muassa katoksen ja taiteen paikat, aseman käyttäjäystävällisyyttä sekä istutuksia.
Päijät-Hämeesstä palkinto meni Kiikunlähteen ympäristön hoitamiselle, jonka toteuttamisesta on vastannut Hollolan kunta. Kiikunlähteelle rakennettiin portaat ja uudet opasteet Hollolan Martta-maaseutuohjelman sekä Hollola – Näköaloja ja elämyksiä -hankkeiden toteuttamina. Molemmat hankkeet ovat saaneet rahoitusta maaseutuohjelmasta Leader-ryhmä Etpähä ry:ltä.
Kilpailun voittajat saavat palkinnoksi tunnustuksen, joka jaetaan lauantaina 24.11. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten edustajiston kokouksessa Luumäellä.  Etelä-Suomen teot ovat ehdokkaina myös valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa. Koko Suomen voittaja julkaistaan 22.11.2018.  Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa.
Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten palkitsemat maisemateot:
Etelä-Karjala: Suomi 100 –puupuisto; Pertti Terävä ja Seppo Terävä,  Simpele
Kanta-Häme: Iittalan taideasema, Linnan Kehitys Oy
Kymenlaakso: Järviruo’on korjuuketjun ja hyötykäytön kehittämishanke; Lyöttilän yhteisen kalaveden osakaskunta, Iitti
Pirkanmaa:  Ympäristöperhoset-hanke, Valkeakosken 4H-yhdistys
Päijät-Häme: Kiikunlähteen ympäristön hoitaminen, Hollolan kunta
Uusimaa: Kulttuuri puhdistaa ympäristöä –siivoustempaus;  Finlandia-talo Oy, Helsinki
Pääkuvassa Iittalan taideasema.
Haluatko lukea lisää Iittalan taideasemasta? Klikkaa tästä Hämeenraitin juttuun >>
 

Kaikki