Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

Ilmastonmuutoksesta aiheutuviin riskeihin varautuminen Hämeen maaseudulla -työpajat 17.5. ja 25.5.

Tervetuloa työpajoihin keskustelemaan ja pohtimaan, miten Hämeen maaseudulla tullaan varautumaan ilmastonmuutoksen aiheuttamiin sään ääri-ilmiöiden (kuten myrskyt, helle, kuivuus) lisääntymiseen. Varautuminen koskettaa muun muassa maankäyttöä, vesihuoltoa, liikenteen sujuvuutta, ihmisten terveyttä ja sairauksien ehkäisyä, joten monien alojen osaajia tarvitaan. Varautumalla taataan yhteiskunnan toimiminen myös poikkeustilanteissa, lisätään asukkaiden turvallisuutta ja voidaan ehkäistä esim. omaisuusvahinkoja.

Tilaisuudet järjestetään 17.5. Lahdessa ja 25.5. Hämeenlinnassa klo 9-12. Kahvitarjoilu alkaa klo 8.30. Tilaisuudet järjestetään hybridinä, joten molempiin tilaisuuksiin voi osallistua myös etäyhteydellä. Voit osallistua vain toiseen työpajoista.

Työpajojen tarkoituksena on tunnistaa omaan alaan tai alueeseen liittyviä ilmastonmuutoksen mukanaan tuomia riskejä sekä tunnistaa ja/tai pohtia toimenpiteitä, miten riskejä voidaan ennaltaehkäistä. Ilmastoriskejä tarkastellaan asukasturvallisuuden näkökulmasta. Työpajassa käsitellään ilmastoturvallisuusteemoja veden, infran, energianjakelun, terveyden ja ruokaturvan (ruoan saatavuus ja ruoan hinnan nousu) näkökulmasta.

Päijät-Hämeen osalta työpaja järjestetään LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella osoitteessa Mukkulankatu 19, 15210 Lahti.

Kanta-Hämeen osalta työpaja järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella osoitteessa Visamäentie 35, 13100 Hämeenlinna.

 

Työpajojen ohjelma on molempina päivinä sama:

Klo 8.30 Kahvitus alkaa

Klo 9.00 Tilaisuuden avaus ja alustuspuheenvuorot

Klo 9.30 Työpajojen esittely ja ryhmiin jakautuminen

Klo 9.45 Työpajatyöskentelyä

Klo 10.30 Työpajojen tulosten esittelyt ja keskustelua

Klo 12.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu Lahden työpajaan 12.5 mennessä ja Hämeenlinnan työpajaan 19.5 mennessä oheisen linkin kautta: www.lyyti.in/hameenilmastoturva

Kaikki