Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Hevosala vaikuttaa kuntatalouteen

Elinkeinoministeri Lintilä haastateltavana Kuntamarkkinoilla

 
Hevosalan kehityssuunnat ja vaikutukset kunta- ja aluetalouteen ovat keskustelujen aiheina kunta-alan ammattilaisten vuosittaisessa kärkitapahtumassa, Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2017 Helsingissä.
Hevosyrittäjyyden mahdollisuuksista muuttuvassa Suomessa on haastateltavana elinkeinoministeri Mika Lintilä torstaina 14.9.
– Hevosalalla on vetovoimaa asutuskeskittymien läheisyydessä, ja toisaalta hevosala pitää myös maaseutua elinvoimaisena. Elinkeinolla on merkittäviä aluetaloudellisia vaikutuksia työllistävyyden, liikunta- ja virkistysmahdollisuuksien myötä, elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo.
Kehityssuuntana näkyy hevosyritysten palvelutarjonnan monipuolistuminen. Tämä on tervetullutta, sillä kuluttajat ovat kiinnostuneita hevosista ja eri kohderyhmille suunnatuille palveluille on kysyntää.
– Matkailusektorin kasvu tuo mahdollisuuksia hevosyrityksille etenkin Pohjois-Suomessa, elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo.
Hevoset sijoittuvat yhä useammin lähelle kaupunkeja ja kasvukeskuksia, lähelle ihmisiä. Hevosalaa mietityttää tässä yhtälössä, miten turvataan harrastajien lähiliikunnan saatavuus ja hevosyritysten toimintaedellytykset. Aiheesta keskustelevat keskiviikkona 13.9. Suomen Ratsastajainliiton hallituksen jäsen, kansanedustaja, Sofia Vikman ja pääsihteeri Fred Sundwall.
– Hevosharrastus liikuttaa ja virkistää eri-ikäisiä, niin lapsia, nuoria kuin aikuisia. Yhteiskunnan tulisi huomioida naisten ja miesten harrastusten tukeminen tasa-arvoisesti. Tässä meillä Suomessa on vielä paljon tekemistä esimerkiksi liikuntapaikkarakentamisen saralla, Fred Sundwall huomauttaa.
HAMKin, Luken ja Hippoliksen Uudistuva hevostalous-hanke osallistuu Kuntamarkkinoille yhteistyössä Ypäjän kunnan kanssa. Esittelypiste on Kuntatalon toisessa kerroksessa (osasto 2.15). Tietoiskut välitetään livenä Uudistuva hevostalous-Periscope-TV:ssä ja tallenteina jälkikäteen YouTube-kanavalla. Kuntamarkkinat ovat maksuton tapahtuma. Ennakkoilmoittautumiset kotisivuilla http://kuntamarkkinat.fi/
Aiheesta lisää: Blogi – Hevosyrittäminen lisää alueen elinvoimaa
http://kuntamarkkinat.fi/blogit/hevosyrittaminen-lisaa-alueen-elinvoimaa/
Hyvä tietää hevostaloudesta –tietoiskut
13.9. klo 11-11.20 Hevonen lähelle ihmistä
Kansanedustaja Sofia Vikman ja Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall
Aiheina ovat hevosharrastuksen mahdollisuudet sekä kuntien maankäyttö- ja ympäristösuunnittelu.
14.9. klo 11-11.20 Hevosala parhaimmillaan – elinvoimaa hevosyrittäjyydestä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinvoimaa hevosyrittäjyydestä; miten hevoselinkeino vaikuttaa kunnan aluetalouteen? Keskustelua tulevaisuudennäkymistä, euroista ja elinkeinosta.
Uudistuva hevostalous-hankkeen toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luken ja Hippoliksen kanssa. Hanke on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta/ Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-20).
Lisätietoja:
Anne Laitinen, Hippolis, anne.laitinen@hippolis.fi, puh. 040 7660 830
 

Kaikki