Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

HELMI – vastuullisen maaseutumatkailun toimintatapa – tietoisku, Asikkala

Aika: 8.10.2018 klo 13-15
Paikka: Lehmonkärki, Lehmonkärjentie, 180, Asikkala
Tulevaisuudessa matkailumarkkinoilla, erityisesti kansainvälisillä markkinoilla, vaaditaan yhä enemmän näyttöjä yrityksen kestävän kehityksen toimenpiteistä. Maaseutumatkailulla ei ole Suomessa tällä hetkellä yhteistä omaa käytännönläheistä tapaa, joka painottaisi toiminnan vastuullisuutta, nostaisi viestillään alan arvostusta ja kilpailukykyä sekä ennen kaikkea toisi alalle näkyvyyttä. Helmi – Vastuullisen maaseutumatkailun kehittämishanke on tänä vuonna suunnitellut yhdessä matkailuyrittäjien, matkailun sidosorganisaatioiden, asiakasryhmien edustajien ja eri asiantuntijoiden kanssa yhdessä Vastuullisen maaseutumatkailun toimintatavan – eli lyhyesti Helmen.
Helmi ei ole järeä laatujärjestelmä, se ei ole myöskään ympäristöjärjestelmä. Helmi ilmentää laadukasta ja luonnon kanssa sopusoinnussa olevaa matkailuyrittäjyyttä ja toimintatapaa, jossa kannustetaan omaksumaan kannattavampia toimintatapoja, olemaan osa muiden maaseutumatkailuyrittäjien verkostoa ja annetaan yrittäjälle eväitä, kuinka hyödyntää omaa vastuullista toimintaansa omassa markkinoinnissaan. Helmi on toisaalta laatulupaus asiakkaalle ja toisaalta yrittäjän lisäksi arjen työväline mm. yritysneuvojille, matkailun kehittäjille, elinkeinoasiamiehille, rahoittajille.
Helmi ei ole vielä valmis eikä toimiva järjestelmä, koska haluamme ensin esitellä Helmi-ajatuksen ja -tavan sinulle ja omille verkostoillesi. Haluamme saada mielipiteesi toimintatavasta ja kuulla sinun kehittämisehdotuksesi ja näkemyksesi Helmen tulevaisuudesta.
Ilmoittautumiset 4.10. mennessä linkistä https://www.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/helmi-tietoiskut-syys-lokakuussa-2018-10512
Lisätietoja Maa- ja kotitalousnaiset, kehityspäällikkö Sanna Hiltunen, sanna.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi tai puhelin 040 515 7089.
Lisätietoja HELMI-hankkeesta https://www.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/helmi-tietoiskut-syys-lokakuussa-2018-10512