Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Heimohautomolla uutta intoa yhteisöön!

Onko kylällänne uusia ideoita kesätapahtumaan, mutta tekijät puuttuvat? Onko kirkonkylällänne tarvetta koulutukselle tulevan kehittämissuunnitelman tiimoilta? Löytyykö yhteisöstänne tarinoita, joita haluatte hyödyntää alueenne markkinoinnissa? Apua on saatavilla: kutsu Heimohautomo paikalle!
Heimohautomo on tuore kokonaisuus, jossa ei haudota linnun poikia vaan pureudutaan kylien ja yhteisöjen auttamiseen Päijät-Hämeen alueella. Esimerkiksi työpajojen ja erilaisten foorumien kautta tuodaan nuoria kylätoimintaan, kaivetaan alueen historiasta tarinoita yhteisön toiminnan tueksi ja etsitään ratkaisuja kaikkeen tarvittavaan kehittämiseen yhdistysksissä.
Reilun kahden vuoden aikana tehdään yhteistyötä mahdollisimmat laajasti alueen kuntien sekä yhteisöjen kanssa. Alueen yhteisöt muodostuvat esimerkiksi asukkaista, kesäasukkaista, vapaaehtoisista, yrittäjistä, nuorista ja vanhoista. Heimohautomon tavoitteena on piristää alueiden toimintaa ja luoda pysyvää yhteistyötä eri toimijoiden välille.
Heimohautomossa työskentelee kyläaktivaattori Henna Pirkonen ja yhteisöaktivaattori Joonas Karhinen. Heimohautomoa hallinnoi Päijänne-Leader ry ja rahoituksen mahdollistaa Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma, tarkemmin Hämeen Ely-Keskus.
− Yhteisöjen viihtyvyyden ja Päijät-Hämeen houkuttelevuuden parantuminen on koko alueen etu, joten toivomme kaikkia mukaan ennakkoluulottomasti! kiteyttää Heimohautomon yhteisöaktivaattori Joonas Karhinen.
− Työpajat ja foorumit tuovat asukkaita yhteen suunnittelemaan uusia kehittämisideoita sekä jalostamaan jo olemassa olevia mahdollisuuksia eteenpäin, Karhinen jatkaa.
Jokaisella alueella on oma tarpeensa ja Heimohautomon väki odottaa jo innolla tulevia haasteita sekä kentälle jalkautumista. Miten Heimohautomo voisi auttaa teidän kylässä tai yhteisössänne? Lisätietoa ja Heimohautomon kutsumismahdollisuuden löytää sivuilta www.heimohautomo.fi
 

Kaikki