Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Yhteiset tilat – yhteiset mahdollisuudet

Päijänne-Leaderin alueella on korjattu seuraintaloja ja kylätalokäytössä olevia entisiä kouluja, joiden tehokasta ja yhteisöä hyödyttävää käyttöä voidaan vielä paljon tehostaa. Tähän tarvitaan uusia toimijoita ja uusia ideoita. Jo korjaustalkoot itsessään ovat lisänneet kylien yhteisöllisyyttä ja tuoneet uusia asukkaita (sekä osa-aikaisia asukkaita) toiminnan piiriin. Tämä luo oivallisen pohjan uusien toimintojen kehittämiselle ja yhteisöllisyyden vahvistamiselle.
Toisaalta alueella on vielä paljon yhteisiä tiloja, joita ei ole remontoitu, joitakin ei ehkä ole tarpeenkaan korjata mutta niidenkin kohtalosta pitää päättää yhdessä. Ne, tilat ja talot, jotka tarvitsevat korjauksia ollakseen käyttökelpoisia ympäri vuoden, tarvitsevat apua suunnitteluun ja toteutukseen. Tyhjillään olevat, hiljakseen rapistuvat rakennukset rapauttavat myös ympäristön kotiseututunnetta ja niitä jopa hävetään.
Kyläyhteisöt tarvitsevat toimiakseen yhteiset kokoontumistilat, joilla on myös yhä suurempaa merkitystä matkailulle, mutta ainoastaan toimivilla ja hyvin varustelluilla rakennuksilla.

Yhteystiedot

Päijänne-Leader ry
Meijeritie 1
17200 VÄÄKSY


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Päijänne-Leader ry

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

Päijänne-Leader ry

Alkamisvuosi

2015

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Kustannusarvio

128.000,00 €

Julkinen tuki

128.000,00 €