Kasvis-, pienteurastamo-, kala- ja broileriyrityksissä muodostuu paljon erilaisia, erilaatuisia sekä eri tarkoituksiin sopivia sivutuotteita, joita voitaisiin hyödyntää tehokkaammin, jos se olisi taloudellisesti järkevää. Yrityksissä on syntynyt tarve kehittää sivutuotteiden hyödyntämistä nykyisestä, koska sivutuotteiden käsittelyvaatimukset kiristyvät ja samanaikaisesti käsittelylaitosten maksut sekä kuljetuskustannukset koetaan suurina. Sivutuotteiden käsittelyä voitaisiin tehostaa ja taloudellisuutta parantaa erilaisten yritysten yhteistyötä kehittämällä sekä lisäämällä tietoa sivutuotteiden käyttömahdollisuuksista ja arvoketjuista. Uusivu-hankkeessa kehitetään yritysten yhteistyötä tuomalla yrityksiin tietoa potentiaalisista yhteistyökumppaneista sekä organisoimalla malleja tehokkaista käsittelyketjuista, yhteisten laitteiden hyödyntämisestä ja yhteiskuljetuksista. Lisäksi selvitetään tapoja käsitellä sivutuotteet siten, että niistä voidaan valmistaa uusia tuotteita. Käsittelyketjua tarkastellaan kestävän kehityksen vaatimusten pohjalta (ympäristö, talous, sosiaalinen kestävyys). Digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnetään selvittämällä mahdollisuudet tiedonkäsittelyn tehostamisessa ja markkinoinnissa.
Hämeen ELY-keskuksen lisäksi hanketta rahoittaa Uudenmaan -, Pirkanmaan-, Varsinais-Suomen -, Kaakkois-Suomen -, Etelä-Savon – ja Pohjois-Savon ELY-keskukset.