Vihannesviljely on taloudellisesti merkittävä kasvintuotannon haara Suomessa. Viljely on hyvin intensiivistä, ja siinä käytetään runsaasti tilan ulkopuolisia tuotantopanoksia. Tuotannon taloudellista kannattavuutta heikentää mm. varastotautien aiheuttama suuri hävikki. Tämän hankkeen päämääränä on lisätä vihannestuotannon resurssitehokkuutta ja viljelijöiden ympäristötietoisuutta, vähentää viljelyn ympäristöhaittoja sekä parantaa tuotannon kilpailukykyä. Hanke koostuu kolmesta työpaketista: 1. ravinteiden tehokas hyödyntäminen vihannesviljelyssä, 2. vihannesmaiden kasvukunto ja 3. sipulin ja porkkanan varastotaudit. Hankkeessa toteutetaan vuosina 2016-2018 tila- ja kenttäkokeita, pellonpiennartilaisuuksia, työpajoja ja opintomatkoja sekä laaditaan talouslaskelmia ja oppaita viljelijöiden päätöksen teon tueksi. Hankkeen toteuttajia ovat Luonnonvarakeskus (Luke), HY/Ruralia-instituutti, ProAgriat Länsi-Suomi, Etelä- Suomi ja Pohjois-Savo sekä Hämeen ammattikorkeakoulu.
Hämeen ELY-keskuksen lisäksi hanketta rahoittaa Varsinais-Suomen – sekä Etelä ja Pohjois -Savon ELY-keskukset.