Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Nuorisoseuratalon toimintaedellytysten parantaminen sociaalitilojen saneeraus

Sotungin perinteikäs nuorisososeurantalo toimii Vantaan maaseutualueella Sotungissa.

Kävijöitä on vuosittain noin 1000 ja tiloja käyttävät paljon paikalliset asukkaat, Sotungin kyläyhdistys ja muut toimijat. Vuokrauksia on ollut myös häihin. Kun suomalaisissa uudemmissa elokuvissa ja tv-sarjoissa on tarvittu perinteikästä nuorisoseurantaloa, on Sotungin nuorisoseuratalo ollut usein nuorisoseuratalojen edustajana.

Nuorisoseurantalon vessat ovat ulkonäöltään edellisten vuosikymmenten näköisiä, kuluneita, ja kokonaisuudessaan vähemmän viihtyisiä. Vessojen tekniikkana on ollut alipainejärjestelmä, jotta lokakaivot eivät ole täyttyneet välittömästi. Tekniikka on ollut häiriöherkkää, mikä on vaikeuttanut tilan toimivuutta niin kylän omissa tapahtumissa kuin vuokrauskäytössä. Sotungin vesiosuuskunta mahdollisti kunnallistekniikan tuomisen alueelle, joten oli selvää, että vesi- ja viemärijärjestelmään kannattaa liittyä. Tämä kuitenkin tarkoittaa vanhan alipainejärjestelmän purkua ja uusien vesijohtojen ja viemärien rakentamista.

Vessojen uusimisella tavoitellaan parempaa toiminnallisuutta, miellyttävämpää asiointia ja näiden kautta kävijämäärien säilymistä ja myös lisäämistä, niin alueen omalle väelle kuin muillekin toimijoille. Valaistuksessa huomioidaan sähkön säästö ja vesikalusteet tulevat olemaan vähän vettä kuluttavia, pisuaarien osalta mahdollisuuksien mukaan jopa vedettömiä. Siirtyminen viemäriverkostoon tulee vähentämään myös loka-autojen kuljetuksia ja tältä osaltaan hiilidioksidipäästöjä.

Yhteystiedot

Sottungsby Ungdomsförening r.f.


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Sottungsby Ungdomsförening r.f.

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

EMO ry

Alkamisvuosi

2020

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Kustannusarvio

41 500,00 €

Julkinen tuki

20 500,00 €